Verstappen ärähtää kriitikoilleen: Laittakaa sitten autoon robotti – heittää kuitin myös Lewis Hamiltonin suuntaan

Red Bullin  Max Verstappen ajoi uransa parhaan F1-kauden, kun hän otti vuonna 2019 kolme osakilpailuvoittoa ja sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi.

Aggressiivisista otteistaan radalla tunnetuksi tullut Verstappen rauhoitti ajamistaan, mutta kolareilta ei täysin vältytty. Auto Zeitungin haastattelussa Verstappen puolustaa omaa ajotyyliään.

– Joskus pitää ajaa aggressiivisesti, joskus ei. Virheitä sattuu. Jos halutaan jotain muuta, laittakaan sitten robotit autoihin, Verstappen lataa.

– On myös hyvä tehdä virheitä, sillä se on ainoa tapa oppia. Ihmiset sanovat usein, älä tee niin, mutta ei sitä voi välttää. Etenkin kilpa-autoilussa, kun ajetaan rajoilla, tulee helposti virheitä. Tärkeintä on oppia niistä.

Verstappen sanoo kuitenkin kunnioittavansa muita kuljettajia. Hän antaa arvostusta kovimmille kilpakumppaneilleen Lewis Hamiltonille, Sebastian Vettelille ja Charles Leclercille, jonka kanssa uskoo ajavansa tiukkoja kilpailuita velä moneen kertaan tulevaisuudessa.

Erityisesti Verstappen kehuu Hamiltonia, jota pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaista kuljettajista.

– Kunnioitan häntä suuresti kuljettajana. Kuljettajana olet kuitenkin todella riippuvainen autostasi. Jos Fernando Alonso olisi ajanut tuolla Mercedeksellä, hänkin olisi voittanut.

Verstappenilla on myös selkeä mielipide formuloiden kisakalenteriin. Tällä kaudella sarjassa ajetaan ennätykselliset 22 osakilpailua. Tulevaisuudessa kisamäärän on väläytelty kasvavan jopa 25:een.

– Se on aivan liian paljon. Olisi parempi keskittyä vain parhaisiin, legendaarisiin kisoihin. 20 todella hyvää kisaa on tarpeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat