Mika Häkkiselta kriittinen huomautus Hamiltonista ja Verstappenista – muistuttaa omasta kammokolaristaan: "Nämä kaksi kuljettajaa eivät tiedä sitä"

Mika Häkkisen mielipiteet olivat kysyttyä tavaraa, kun hän oli vastikään puhumassa Laureus Sport for Good -järjestön lähettiläänä. Häkkisen puheesta on uutisoinut muun muassa brittilehdi Independent.

Laureus-järjestö tunnetaan paitsi ympäri maailman tekemästään hyväntekeväisyystyöstä myös vuosittaisesta Laureus-gaalasta, jossa palkitaan muun muassa vuoden mies- ja naisurheilijat sekä vuoden joukkue.

Yksi vuoden 2021 miesurheilijaksi edolla olevista on F1-maailmanmestari Max Verstappen, jonka toimintaa Häkkinen kävi puheessaan läpi.

Verstappen on läpi F1-uransa ihastuttanut ja vihastuttanut aggressiivisella ajotyylillään, mutta viime kaudella hän vei sen Lewis Hamiltonia vastaan jopa pidemmälle kuin koskaan aiemmin.

Verstappen ja Hamilton kolaroivat kauden mittaan useita kertoja. Parhaiten mieleen on jäänyt Britannian GP:n tälli, jonka seurauksena Verstappen ajoi ulos pitkälti yli 200 kilometrin tuntivauhdista.

Häkkinen itse joutui vakavaan onnettomuuteen Australian Adelaidessa vuonna 1995. Onnettomuus oli lähellä viedä hänen henkensä.

Tältä kokemuspohjalta Häkkinen on vahvasti sitä mieltä, että Hamilton ja Verstappen flirttailevat liiaksi vaaran kanssa.

– Onko minun tyylistäni tehdä sellaisia asioita, joita he tekivät? Ei, ei ole. Tämä johtuu siitä, että jouduin erittäin pahaan onnettomuuteen. Olin pitkään sairaalassa, ja tiedän, miltä kipu tuntuu, kun asiat menevät pieleen.

– Nämä kaksi kuljettajaa eivät tiedä sitä, joten he ottavat riskejä, todella kovia riskejä. He luottavat autojen ja ratojen turvallisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat