Mainos

Veromätkyt eivät suomalaisia pelota

Ehdoton enemmistö MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista ei ole nostattanut veroprosenttiaan mahdollisten veromätkyjen pelossa.

Nettikyselyssä kysyttiin seuraavaa: Korkojen lasku voi aiheuttaa suuret veromätkyt. Oletko nostattanut veroprosenttiasi korkojen laskun takia?

Kyselyyn vastasi 1550 suomalaista, joista 87,3 prosenttia ei veroprosenttiinsa aio koskea.

- Kun nostat veroprosenttia joudut maksamaan verosi heti, mutta kun pidät verotuksesi ennallaan, maksat verosi 11-23 kuukauden kuluttua ja saat siis halpaa luottoa eikä tarvitse ostaa luotolla, päättelee nimimerkki Chief.

Samoilla linjoilla on nimimerkki Jysky, joka toteaa, että parempi maksaa myöhemmin kuin ennemmin.

Pappa pohdiskelee, ettei muutaman satasen mätky haittaa, kun sen tietää ennakolta.

Nimimerkki ks kertoo pohtineensa asiaa tarkkaan ja suosittelee sitä muillekin.

- Velallisena olen kyllä huomioinut moisen mahdollisuuden korkojenlaskuja seuraavista veromätkyistä, mutta 12 kk euriboriin sidonnaisella asuntolainallani ei korkovaihdosta tule ennen lokakuuta ja verokortin tulosumman aina hieman yläkanttiin veivanneena tiedän, että loppuvuoden korkohelpotuksista huolimatta ensi vuonna tulee joulun alla mukavasti lahjarahaa, ks pohtii ja jatkaa:

- Mutta ikävä niille, jotka eivät asialla päätään vaivaa, yllätys varmasti ikävä kun lahjarahojen sijaan tulee tuhansien eurojen mätkyt. Verokorttilaskelmiin ei myöskään tarvitse laittaa asuntolainan korkoja, tällöin palautuspotti paljon suurempi, vaikka joka palkka vuoden mittaan snadisti niukempi.

Veroprosentin nostajiakin löytyy, tähän kyselyyn vastanneista 12,7 prosenttia on näin tehnyt.

- Nostan aina [veroprosenttia] kun puoli vuotta on mennyt, on sen verran pieni laina, että ei vaikuta veroon, mutta kun prosenttia nostaa, ei tarvitse maksella takaisin just silloin kun rahaa menee eniten. Jos lapsia ei olisi, sitten ei tarvitsisi nostaa. Konsulit ja lelut ovat niin kalliita, kertoo nimimerkki gt.

Monille veromätkyjen mahdollisuus ei ollut tullut mieleen.

- Kiitos tiedosta, täytyy tarkistaa tilanne! hihkaisee nimimerkki tieto on hyvä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.