Mainos

Verokiista pitkittää budjettineuvotteluja

Hallitus on jatkanut vielä tänään iltapäivälläkin neuvotteluja ensi vuoden budjettiesityksestä. Ratkaisuun pääsemistä viivyttää loppusuoralla ennen muuta kiista ensi vuoden veroista.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) tuskaili iltapäivällä tilanteen kummallisuutta. Tällä kertaa ratkaistavana ovat tavanomaista pienemmät veronalennukset, mutta sopiminen on sitäkin vaikeampaa.

Budjettiin vielä tehtävistä menolisäyksistä sen sijaan on pitkälle sovittu. Neuvottelut vauhdittuivat sen jälkeen, kun hallitus sopi aamulla menolisäysten katoksi 60-70 miljoonaa euroa.

Pienehköjä lisäyksiä on tulossa työllisyyteen ja terveydenhuollon rahoihin. Lisäyksiä on tekeillä myös poliisin toimintarahoihin sekä alue- ja osaamiskeskuksille.

Neuvottelujen viime vaiheissa on keskusteltu myös lievennyksistä joukkoliikenteen tuen leikkauksiin sekä Merenkurkun liikenteen tuesta. Vähimmäisäitiyspäivärahaa korotetaan vajaan puolen euron verran.

Sairausvakuutuksen omavastuita korotetaan ensi vuonna. Neuvottelulähteiden mukaan kysymys on ennen muuta lääkekorvausten omavastuista. Valtio aikoo säästää tällä tavoin 18,5 miljoonaa euroa.

Uusia suuria tiehankkeita ei aloiteta. Niinistö tyrmäsi liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin (kok.) esitykset mm. Tampereen ohikulkutiestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.