Mainos

Verokevennykset hallituksen puinnissa

Hallitus on kokoontunut neuvottelemaan kevään lisätalousarviosta ja meneillään olevan hallituskauden menokehyksistä. Neuvotteluissa ovat esillä myös ylimääräiset veronalennukset, jotka toteutuessaan tarkoittaisivat palkansaajalle puolesta yhteen prosenttiyksikön veronalennusta.

Hallitus keskustelee tänään kevään lisätalousarviosta ja hallituskauden menokehyksistä. Yksi tärkeimmistä neuvottelukysymyksistä ovat veronkevennykset.

Jos hallituksen kaavailemat veronkevennykset toteutuvat, tarkoittaa se palkansaajalle puolesta yhteen prosenttiyksikön veronalennusta.

Käytännössä siis suomalaisen keskipalkansaajan 2 200 euron tilipussissa veroale näkyisi kenties 10-20 euron lisäyksenä.

Esimerkiksi Veromaksajain keskusliitossa kevennystä pidetään kuitenkin melko pienenä. Tosin tämänkin kokoisen veroalen uskotaan kuitenkin jo vauhdittavan taloutta ja kasvattavan ostovoimaa.

Myös pääministeri Anneli Jäätteenmäki lupaili eilen piristysruisketta.

- Veronkevennykset tulevat olemaan etupainotteisia ja merkittäviä.

Sekä keskusta että demarit haluavat siis jakaa kevennykset ennen hallituskauden puoliväliä. Hallitus lähtee kuitenkin tämänpäiväisiin neuvotteluihin lievän erimielisenä.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki kaavailee, että tänä vuonna veroale suunnataan tasaisesti kaikkiin tuloluokkiin, mutta ensi vuonna muistetaan pieni- ja keskituloisia.

Keskusta kuitenkin pelkää, että Kalliomäen palkkaverolinja vetää mattoa alta muilta hallitusohjelmaan kirjatuilta veronalennustavoitteilta. Keskustan mallissa työllisyyttä ylläpidettäisiin ennemminkin osittaisella työnantajamaksujen palauttamisella matalapalkka-aloille.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin veronalennusvaraksi 1,12 miljardia euroa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 21.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.