Mainos

Verkkosivujen mainosbanneri yritti vakoilla käyttäjien tietoja

Suomalaisen lehden verkkosivujen mainosbanneriin on asennettu haittaohjelma ja yritetty sen avulla kalastella käyttäjien tietoja. Viestintäviraston tietoturvayksikön mukaan tapaus on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tapauksesta uutisoineen Kauppalehden mukaan hakkerit ovat murtautuneet palstalla mainostavan yrityksen palvelimelle ja asentaneet mainosbanneriin haittaohjelman. Teon tavoitteena on ollut tartuttaa käyttäjän kone esimerkiksi luottokortin tietojen kalastelua varten.

Tietoturvayksikön tietoturva-asiantuntijan Erika Suortin mukaan kyse ei ole valtalehden verkkosivuista. Hänen mukaansa tapaus voisi kuitenkin sattua millä tahansa sivustolla.

-Yleensä nämä bannerit ja mainoskehykset tulevat ulkopuoliselta taholta eivätkä ne mene verkkolehden normaalien virustarkistusten kautta. Käyttäjä on sen armoilla, miten hyvin omassa koneessa on virustorjunta kunnossa, Suortti sanoo.

Ulkomailla vastaavia tapauksia on sattunut Suortin mukaan toisinaan. Mainosbannereihin asennettujen haittaohjelmien käyttö on kuitenkin melko vähäistä, koska asentaminen vaatii enemmän työtä kuin muiden haittaohjelmien levityskeinot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.