Mainos

Verkkokirkossa palvelee nettidiakoni

Helsingin Maunulan Kotikirkon Internet-palvelu uudistuu henkilökohtaisen nettidiakonin palveluilla.

Internet-diakonille voi lähettää kysymyksiä, ja diakoni vastaa sähköpostitse. Kysymys ja vastaus julkaistaan verkossa vain, jos kysyjä antaa siihen luvan. Kesän aikana Maunulan kirkko avaa sivuilleen kaksi muutakin palvelua. Yksityiset henkilöt voivat halutessaan pyytää, että heidän perhejuhlansa taltioidaan ja lähetetään verkossa. Näin ystävät ja sukulaiset pääsevät seuraamaan esimerkiksi kastejuhlaa tai häitä Internetin välityksellä vaikka toiselta puolelta maapalloa. Verkkoon on tulossa myös ideahautomo, jossa keskustellaan seurakuntatyön kehittämisestä.

Maunulan Kotikirkko on lajissaan ensimmäisiä yhteistyöstudioita Suomessa. Kirkkosaliin on rakennettu studio, ohjelmien lähettämö ja siellä kokoontuu myös toimitus. Studiosta suorat lähetykset välitetään nettiin. Kirkolliset toimitukset tallennetaan neljällä kauko-ohjattavalla kameralla. Palvelu on toiminut jo puoli vuotta. Kirkossa pidettyjä tilaisuuksia voi seurata suorana lähetyksenä Internetissä. Suurin osa lähetyksistä on myös taltioitu ohjelma-arkistoon. Arkistossa on tällä hetkellä jumalanpalvelusten lisäksi musiikkiohjelmia, kokouksia sekä hartauksia ja lastenohjelmia.

Kotikirkko on Sitran ja Helsingin seurakuntayhtymän kokeiluprojekti, joka kestää tämän vuoden ajan. Vuoden alusta lähtien Kotikirkossa on käynyt 20 000 katsojaa lähes 20 maasta. Kotikirkon seuraava ohjelma lähetetään 14. päivä sunnuntaina, jolloin pidetään Kirkastussunnuntain messu.

Kotikirkon ohjelmia voi katsoa tavallisella Internet-selaimella. Lisäksi tarvitaan ilmaiseksi saatava Real Player -ohjelma sekä äänikortti ja kaiuttimet.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.