Mainos

Verkkokauppayritys sopi kanteen rasismista

Online-jätti AOL ja sen yrityskumppani Cendant Corporation ovat päässeet sopuun heitä vastaan nostetussa rasismikanteessa. Yhtiöt olivat saaneet syytteen musliminaiselta, joka oli mielestään joutunut halventavan ja rasistisen käytöksen kohteeksi käytettyään heidän Internet-kauppapalveluaan.

New Yorkissa sijaitseva Cendant Corporation, joka on AOL:n verkkokauppasivujen operaattori, suostui maksamaan Fatimah Abu Bakrille 30 000 dollaria (n.190 000 Suomen markkaa), koska heidän työntekijänsä oli laittanut lähetykseen "Sand Nigger"-merkinnän heti naisen nimen perään.

Bakr, chicagolainen kotirouva, jätti kanteen viime vuonna saatuaan ikävän yllätyksen tilauksensa yhteydessä. Hänen ystävättärensä, jolle tilatut keittiövälineet lähetettiin, sai myöskin samanlaisella tekstillä varustetun nimilapun. Sovitteluun päädyttiin, kun sadat muslimit ottivat yhteyttä molempiin yrityksiin ilmaistaakseen pettymyksensä. Yhdysvalloissa asuu yhteensä kuusi miljoonaa muslimia.

Molemmat yhtiöt ovat syvästi pahoillaan tapahtuneesta. Cendant Corporation omistukseen kuuluvat mm. suuret hotelliketjut Ramada Inn ja Howard Johnson.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.