Mainos

Veren tilalla vettä – lapsi, jonka kehossa oli syntyessään vain kaksi ruokalusikallista verta, jäi eloon

Lääkärit eivät antaneet toivoa vanhemmille, joiden lapsi syntyi vain muutama ruokalusikallinen verta kehossaan. Vauva yllätti kaikki toipumalla koettelemuksesta vain muutamassa viikossa. 

Kun pieni Frankie Morrison syntyi, hänen ei uskottu näkevän seuraavaa päivä. Vauvan elimistössä oli vain noin kahden ruokalusikallisen verran verta, mikä on yli seitsemän kertaa vähemmän kuin vastasyntyneellä keskimäärin. Vauvan kehossa olikin enemmän vettä kuin verta. 

Frankie syntyi hätäsektiolla välittömästi sen jälkeen, kun lääkärit totesivat, ettei lapsi ollut liikkunut äidin kohdussa kahteen päivään. Lääkärit kertoivat äiti Maria Sanderisille ja hänen puolisolleen, että heidän tulisi valmistautua pahimpaan. Kaikkien yllätykseksi vauva toipui koettelemuksistaan todella nopeasti, vain muutamassa viikossa. 

Onnellinen äiti kertoo, että he ovat kenties maailman onnekkaimmat ihmiset.

– En voi vieläkään uskoa, että vauva on edessäni kaiken sen jälkeen, mitä hän joutui kokemaan.

Äiti kertoo, että rankoista kokemuksista huolimatta Frankie käyttäytyy nykyisin aivan kuin kuka tahansa muukin yksivuotias lapsi. Hän leikkii, huutaa ja iloitsee elämästä.

Kovia kokenut vauva toipui täysin kolmessa viikossa

Hätäsektion jälkeen Sanders oli täysin varma siitä, että hän menettäisi lapsensa. Lääkärit eivät antaneet vanhemmille lainkaan toivoa siitä, että lapsi selviytyisi veren puutteesta hengissä.

– He kertoivat, että hänellä oli hengitysvaikeuksia ja ilmaisivat kiertoteitse, että minun pitäisi mennä katsomaan häntä, koska tilanne ei näyttänyt hyvältä, Sanders kertoo.

Lääkärit kertoivat perheelle, että pappi oli heidän käytettävissään, jos he haluaisivat siunata lapsen.

– Menin pojan luokse, ja siellä oli pullea kahdeksan kiloinen vauva, joka oli todella turvonnut kaikesta hänen sisällään olevasta vedestä.

Kun vauvan tila oli saatu tasaantumaan, hänet lennätettiin Leicesterin kaupungissa sijaitsevaan sairaalaan, jossa lapsi kiinnitettiin elintoimintoja ylläpitävään laitteeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkärit olivat edelleen skeptisiä ja varoittivat vanhempia muun muassa aivovaurion riskeistä. Vauvan tila parani kuitenkin nopeasti, ja kolmen päivän tehohoidon jälkeen lapsi lennätettiin toipumaan takaisin kotisairaalaansa.

Vain kolme viikkoa myöhemmin Frankie oli täysin toipunut ja hänet voitiin viedä ensimmäistä kertaa kotiin, jossa hänen sisaruksensa jo odottelivat malttamattomina.

Frankien syntymästä tulee kohta kuluneeksi vuosi, ja äiti kertoo olevansa todella kiitollinen kaikille lääkäreille ja sairaanhoitajille, joiden ansiosta hänen rohkea pieni lapsensa on elossa ja voi pian juhlia ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Myös tämä lapsi osaa nauttia elämästä, vaikka ei kykenekään hymyilemään. 

0:33

Lähteet: TheSun, WorldNews 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.