Mainos

Lapsensa melkein menettänyt nainen muistuttaa raskaana olevia luottamaan vaistoihinsa: "Hän ei olisi selvinnyt yöstä"

Äidin vaistot pelastivat nuorten vanhempien esikoistyttären hengen. 

Tuoreet vanhemmat, 19-vuotias Ayla Heller ja 23-vuotias Dalton Henderson, ovat enemmän kuin onnellisia elokuun lopulla syntyneestä esikoistyttärestään Madisonista eli ”Maddysta”. Madison on terve ja iloinen lapsi, joka rakastaa kutittelua ja koskettelua. Kun lasta katsoo, on hyvin vaikea kuvitella, että vanhemmat olivat menettää hänet vain muutama viikko aikaisemmin.

Heller haluaakin nyt kertoa kaikille tästä vakavasta läheltä piti -tilanteesta, joka oli maksaa heidän syntymättömän lapsensa hengen. Äidinvaisto oli lopulta asia, jonka ansiosta perhe saa elää nyt onnentäyteistä elämää. 

Odottava äiti vietiin välittömästi hätäsektioon

Kauhuntäyteinen päivä alkoi Hellerin mukaan täysin tavalliseen tapaan. 

– Se päivä, kun 38. raskausviikkoni alkoi, oli melko normaali päivä. Nousin ylös ja lähdin töihin tavalliseen tapaan. Melko aikaisinkin sinä aamuna olin jo kuitenkin huomannut, ettei Maddy liikkunut paljoakaan, mutta ajattelin, että hänellä olisi vain vähemmän aktiivinen päivä (mitä tapahtui säännöllisesti), Heller kertoo.

Päivä kului, ja vasta illalla Heller ymmärsi, ettei lapsi ollut liikkunut hänen vatsassaan koko päivänä. Odottava äiti yritti laittaa lapsensa liikkeelle käymällä kylvyssä ja juomalla appelsiinimehua, mutta ei, vieläkään lapsi ei liikkunut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aloimme mennä hieman paniikkiin, mutta niin kauan, kun tunsin hänen korjailevan asentoaan ja kuulin hänen sydämen lyöntinsä, tiesin, että hän olisi sentään elossa, Heller toteaa.

Syntymättömän vauvansa puolesta peloissaan ollut nainen soitti äidilleen, joka kehotti Helleriä ottamaan yhteyttä kätilöön. Heller noudatti äitinsä neuvoa ja soitti kätilölle, joka puolestaan kehotti naisen tulemaan välittömästi sairaalaan. Sairaalassa vanhempien pahin pelko kävi toteen; lapsen henki oli vaarassa.

– Kun kätilö saapui, hän ei tuhlannut aikaa kertoakseen, että asiat eivät olleet aivan kuten olisimme halunneet niiden olevan, ja että minulle tultaisiin tekemään hätäsektio sinä yönä.

Sairaalan henkilökunta toimi nopeasti, ja pian Madison jo saapuikin maailmaan hyvässä kunnossa, vaikka hän tarvitsikin hieman lisähappea syntymänsä jälkeen.

"Sinä tunnet kehosi ja tiedät, mikä on normaalia lapsellesi"

Lääkäreiden mukaan naisen istukka oli lopettanut toimintansa ennenaikaisesti, eikä nainen olisi voinut tehdä mitään toisin välttääkseen tilanteen. Istukan toimintahäiriö oli vaikeuttanut hapen- ja energiansaantia, joiden vuoksi lapsi oli lakannut liikkumista. Oli suuri onni, että Heller huomasi ajoissa, että hänen lapsellaan ei ollut kaikki kunnossa.

– Äitini kysyi heiltä, mitä olisi tapahtunut, jos en olisi tullut silloin, kun tulin. "Hän ei olisi täällä", tuli vastaukseksi. Hän ei olisi selvinnyt yöstä...

– Haluan jakaa tämän, jotta jokainen saisi tietää, että tällaisia asioita tapahtuu. Sinä tunnet kehosi ja tiedät, mikä on normaalia lapsellesi, Heller neuvoo,

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Heller kannustaakin kaikkia raskaana olevia naisia menemään tutkimuksiin välittömästi, jos jokin tuntuu tavallisuudesta poikkeavalta. On parempi tutkituttaa asia kuin katua sitä myöhemmin. Katumus ei tuo lastasi takaisin.

– Minä melkein odotin aamuun nähdäkseni, olisivatko asiat muuttuneet. Jos olisin tehnyt sen, minulla ei olisi rakastani. Olen kuullut niin monia tarinoita kohtukuolemista, koska oireita ei ole otettu niin vakavasti, kuin ne olisi pitänyt ottaa, Heller päättää.

Lähde: Today

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.