Pienen poikansa menettänyt äiti kertoo suurimmasta tuskastaan: ”Tuuditin hänet uneen, josta hän ei enää koskaan herännyt”

Perheenäiti tiesi menettävänsä pienen poikalapsensa pian tämän syntymän jälkeen. Vauvalle haluttiin kuitenkin mahdollistaa elämä, joka ei kestänyt vuotta pidempään.

Lapsen menettäminen on asia, jota ei toivoisi kenellekään. Joissakin tapauksissa lapsen kuolema tapahtuu yllättäen, ja toisinaan taas kuolema on odotettavissa, jolloin vanhemmat osaavat valmistautua tulevaan, kohtuuttomaan menetykseen

Lääkärit ehdottivat aborttia, mutta vanhemmat eivät suostuneet

"Hän kuolee", Danielle sanoi vain muutama minuutti ennen kuin hänen poikavauvansa nukahti ikiuneen. Ja vain hetkeä aiemmin oli ehditty juhlia Danylin ja hänen kaksoisveljensä Dylanin yksivuotissyntymäpäivää.

Uutismedia The Sunin mukaan oli oikeastaan ihme, että kaksospojat selvisivät raskausajan ja synnytyksen hengissä, sillä Danylin sydämessä oli vakavia puutteita jo raskauden alkuvaiheessa. 

Kun lääkärit havaitsivat Daniellen odottavan kaksosia, Daniellelle ja hänen miehelleen Kevinille kerrottiin, että heillä on mahdollisuus aborttiin. Lääkärit olivat nimittäin havainneet jo hyvin aikaisessa vaiheessa raskautta, että toisella lapsella on vakavia kehityshäiriöitä sydämessään, mikä voisi vaikuttaa myös toisen kaksosen kehitykseen.

Englantilaispariskunta halusi kuitenkin jatkaa raskautta – siitäkin huolimatta, että toinen lapsista kuolisi hyvin nuoressa iässä. He halusivat mahdollistaa molempien kaksospoikien elämän sen pituudesta riippumatta.

Ennusteista huolimatta lapsi ei tarvinnut erikoissairaanhoitoa

Odotusaika oli pariskunnalle ja koko perheelle raastavaa aikaa.

– Minulle kerrottiin aina silloin tällöin, että molemmat vauvat ovat vaarassa, perheenäiti kertoo.

Lääkärit uskoivat aluksi, että vaikka Danyl selviäisi synnytyksestä, hän ei eläisi kolmea päivää pidempään. Kaikista peloista ja varoitteluista huolimatta kaksoset syntyivät lokakuussa 2017.

Vaikka Danyl olikin veljeään hieman pienempi, hän osoittautui taistelijaluonteeksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Danyl ei tarvinnutkaan minkäänlaista erikoissairaalahoitoa, vaikka ennusteet lupasivatkin muuta. Perheelle kerrottiin, että he voisivat lähteä kotiin muutamaksi viikoksi ennen seuraavia tutkimuksia.

Pojasta kasvoi taistelijasielu: "Hänen ei pitänyt selvitä raskausajasta, mutta hän selvisi"

Danylin vanhemmille annettiin toistuvasti uusia ennusteita Danylin kuolemaan liittyen, mutta sitkeä ja pieni taistelija osoitti lääkäreiden ennusteet vääriksi kerta toisensa jälkeen.

– Hänen ei pitänyt selvitä raskausajasta, mutta hän selvisi. Hänen ei pitänyt elää kolmea päivää pidempään, mutta hän eli kuitenkin, Danielle listaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vietimme perheenä joulua, syntymäpäiviä, pääsiäistä, äitien- ja isänpäivää ja juhlistimme jokaista virstanpylvästä, jonka Danyl oli meidän kanssamme – mukaan lukien hänen syntymäpäivänsä.

"Kaikki tapahtui hetkessä, eikä mikään mennyt niin kuin he sanoivat sen menevän" 

Kymmenen päivää myöhemmin Danyl heräsi, aivan kuten kaikkina muinakin tavallisina päivinä. Lounaan jälkeen pienokainen ei kuitenkaan halunnut enää tuttia. Silloin perheenäiti tiesi, mitä tuleman piti. 

– Sanoin äidilleni, että nyt hän kuolee, Danielle muistelee.

– Viisi minuuttia myöhemmin hänen hengityksensä muuttui täysin, äiti kertaa kauhunsekaisia hetkiä.

– Pidin häntä sylissäni, tuuditin hänet uneen, josta hän ei enää koskaan herännyt. Hän oli rauhallinen ja hän oli rakkauden ympäröimänä, äiti kuvailee.

Danylin poismeno tapahtui hetkessä, eikä mikään mennyt niin kuin lääkärit tai muut asiantuntijat olivat ennustaneet.

– Tavallaan olen tyytyväinen tapaan, jolla kaikki tapahtui, sillä minun ei tarvinnut nähdä poikani kärsivän, Daniella sanoo.

Pienen poikavauvan vanhemmat olivat luulleet, että kun Danylin viimeiset hetket koittavat, heidän tulisi hallita tilannetta lääkkeiden avulla. Kaikki tapahtui kuitenkin hyvin luonnollisesti ja pojan omilla ehdoilla, ilman kärsimystä tai paniikkia.

– Danyl teki sen omalla tavallaan, mistä tavallaan pidän – ja minulla on rauha asian suhteen, Daniella pohtii.

Viimeiset hyvästit

Danylin kuoleman jälkeen 4Louis-hyväntekeväisyysjärjestö antoi perheelle tilan, jossa he saivat olla neljän päivän ajan menehtyneen poikansa kanssa.

– Siellä meillä oli aikaa prosessoida tapahtunutta ja perheellämme ja ystävillämme oli tilaisuus tulla sanomaan pojallemme viimeiset hyvästit.  

– Tuo aika oli yhtä tunteiden vuoristorataa, mutta olen onnellinen siitä, että saimme viettää kokonaisen vuoden Danylin kanssa, Danielle päättää haastattelunsa The Sunille.

Danielle ja Kevin keräävät nyt rahaa kahdelle organisaatiolle, jotka olivat heidän tukenaan raskausajasta aina Danylin kuolemaan saakka. Tähän mennessä perhe on onnistunut keräämään yli 14 000 dollaria hyväntekeväisyyskeräyksensä avulla.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: The SunKidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja