Mainos

Merkityksellinen hetki: Syntyessään puoli kiloa painanut tyttö hymyili isälleen ensimmäisen kerran

Syntyessään puoli kiloa painanut vauva osoitti uskomatonta sitkeyttä selviämällä hengissä. Nyt kahdeksankuukautinen vauva on tervehtynyt ja voi vihdoin nauttia tavallisesta vauvan elämästä.

Vain 551 grammaa painanut Macey Micklethwaite oli syntyessään hädin tuskin isänsä kämmenen kokoinen, mutta selviytyi kuin ihmeen kaupalla hengissä. Vauva syntyi raskausviikolla 25, jopa neljä kuukautta etuajassa. Lapsen pienuudesta kertoo se, että Ison-Britannian lain mukaan sikiö voidaan abortoida raskausviikolle 24 asti.

Tyttövauvan selviytymisestä tekee vielä ihmeellisemmän se, että vain muutama viikko aikaisemmin tytön isä Rhys oli joutunut vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen, jossa hänen elämänsä oli ollut kiinni sekunneista. Sekä isä että lapsi kamppailivat elämästään. 

Jokainen päivä oli kamppailua elämän ja kuoleman kanssa

Kun äiti Karen Dawkins sai tietää olevansa raskaana, pariskunta oli asiasta enemmän kuin innoissaan. Tulevan lapsen isä oli juuri joutunut vakavaan liikenneonnettomuuteen, ja raskausuutinen toi iloa ikävään tilanteeseen. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vain kuukausi raskausuutisen jälkeen äiti joutui sairaalaan ennenaikaisen synnytyksen vuoksi. Lääkärit kertoivat vanhemmille, että lapsen pienuudesta johtuen tytön selviäminen olisi hyvin epätodennäköistä.

Macey-tyttö syntyi kämmenen kokoisena ja painoi vain puolikkaan sokeripaketin verran. Vielä muutama viikko aikaisemmin raskaus näytti etenevän hyvin, joten lääkäreiden huonot uutiset tulivat vanhemmille täytenä yllätyksenä.

– Olin tapaamassa kätilöä ja hän kertoi minun verenpaineeni olevan hälyttävän korkealla. Minun piti mennä sairaalaan välittömästi.

Tutkimusten jälkeen äidillä todettiin vakava raskausmyrkytystila, jossa istukan toiminta oli heikentynyt. Tämä tarkoitti sitä, että vauva ei saanut tarpeeksi happea ja ravinteita. Dawkinsin keho yritti taistella pitääkseen vauvan hengissä, mikä oli saanut hänen verenpaineensa nousemaan. Jokainen päivä oli kamppailua elämän ja kuoleman kanssa. Hoitohenkilökunnan tuli toimia pitääkseen vauva hengissä.

"Se oli elämäni paras päivä"

Keisarileikkaus onnistui täysin ja vauva syntyi 20. helmikuuta. Dawkinsin munuaiset olivat lakanneet toimimasta ja hän oli edelleen hyvin sairas. Terveydentilastaan johtuen hän ei pystynyt näkemään lastaan kahteen ensimmäiseen päivään. Tänä aikana Maceyn paino putosi entisestään, 478 grammaan. Tästä huolimatta hyvä merkki oli se, että hän pystyi hengittämään itsenäisesti.

– Syntymäpäiväni oli synnytyksestä seuraavana päivänä, ja synnytys oli iloinen tilaisuus. Täytyy sanoa, että se oli elämäni paras päivä, Dawkins kertoo.

Päivä päivältä sekä äiti että lapsi vahvistuivat vastoinkäymisistä huolimatta. Vauvaa pidettiin sairaalassa lähes viiden kuukauden ajan, ennen kuin perhe päästettiin kotiin.

– Hänellä oli infektioita ja tartuntoja. Osa hänen suolistostaan poistettiin ja hänen syöttämisensä kanssa oli ongelmia, äiti kertoo.

Kaikkien hämmästykseksi puolen kilon painoinen vauva taisteli läpi vaikeuksien ja selvisi hengissä. Nyt kahdeksan kuukauden ikäinen Macey painaa 3,9 kiloa, ja voi äidin mukaan hyvin. Hän on kuin kuka tahansa lapsi, ainoastaan pienikokoisempi.

Merkittävä hetki oli, kun pieni tyttö hymyili isälleen ensimmäisen kerran. Molemmilla heistä oli takanaan rankkoja aikoja, mutta siinä he nyt olivat ja hymyilivät toisilleen.

Video: Max-vauva ei osaa hymyillä, mutta nauraa sitäkin enemmän!

0:33

Lähde: CatersNews

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.