Mainos

Venezuelan tulvissa kuollut jo yli 200

Venezuelaa koetelleissa tulvissa ja mutavyöryissä on kuollut yli 200 ihmistä. Yli 7000 on kateissa ja noin 150000 on menettänyt kotinsa.

Venzuela

Sotilashelikopterit ovat evakuoineet päivän mittaan tuhansia ihmisiä tuhoutuneelta Karibianmeren puoleiselta rannikkokaistaleelta. Kyseessä on Etelä-Amerikan pahin luonnonkatastrofi 50 vuoteen. Viranomaisten mukaan 35 sotilashelikopteria evakuoi päivän aikana arviolta 15 000 saarroksiin jäänyttä ihmistä Vargasin osavaltiosta, joka sijaitsee maan pääkaupungin Caracasin pohjoispuolella.

Tulvat alkoivat pitkään jatkuneista rankkasateista, jotka saivat liikkeelle mutavyöryjä. Monet uhreista hautautuivat elävältä, kun mutavyöryt pyyhkäisivät yli Venezuelan keskisen rannikkoalueen, johon myös Caracas kuuluu. Maan ulkoministeri Jose Vicente Rangel sanoo uskovansa, että kuolonuhrien määrä tulee vielä nousemaan. Epävirallisten tietojen mukaan kuolleita voi olla tuhansia.

Viranomaisten mukaan tulvat koskettavat 90:tä prosenttia Vargasin 350 000 asukkaasta. Sisäministeri Julio Montesin mukaan alueelta olisi pikaisesti evakuoitava 60 000 ihmistä. Hän arvelee pelkästään alueen teiden korjaamisen maksavan noin 744 miljoonaa markkaa.

Presidentti Hugo Chavez on julistanut maahan kolmen päivän suruajan. Venezuelaan on myös alkanut saapua kansainvälistä apua ainakin Yhdysvalloista ja Kuubasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.