Mainos

Venezuela ei lisää öljyntuotantoaan

Venezuela aikoo pitää öljyntuotantonsa ennallaan. Maan presidentti Hugo Chavez sanoo, että Venezuelalla ei ole aikeita lisätä öljyntuotantoaan öljyn hinnan laskemiseksi.

Venezuela on maailman kolmanneksi suurin öljynviejämaa. Saudi-Arabia ilmoitti maanantaina lisäävänsä öljyntuotantoaan öljyn hinnan laskemiseksi. Chavez on sanonut keskustelleensa Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin kanssa ja muistuttaneensa Öljynviejämaiden järjestön Opecin päätösten tukemisesta. Arabiemiirikunnat ilmoitti eilen, että se aikoo toimia Opecin tulevan päätöksen mukaisesti. Opec päättää seuraavan kerran syyskuussa tuotantokiintiöistä.

Iran: Saudi-Arabia toimii Opecin päätösten mukaan


Iranin öljyministeri Bijan Namdar Zangeneh sanoi maansa televisiossa eilen illalla, ettei Saudi-Arabia tee yksipuolista päätöstä öljyntuotantonsa lisäämisestä. Iranilaisministeri oli keskustellut saudiarabialaisen virkaveljensä kanssa, ja tämä oli vakuuttanut, että Saudi-Arabia toimii yhteistyössä Opecin muiden jäsenmaiden kanssa. Iranin edustaja tähdensi, ettei ole mitään syytä rikkoa yhteisiä sopimuksia. Iran on Opecin toiseksi suurin öljyntuottajamaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.