Mainos

Veneilijä ajoi maakaasuputken halki Kulosaaressa

Huviveneilijä ajoi Helsingissä Kulosaaren sillan alla maakaasuputken rikki illalla kello 19:n aikoihin. Huvivene ajoi sillan ali ja sai kosketuksen pohjaansa. Veneen kippari huomasi pohjakosketuksen jälkeen merestä pulppuavan kaasua, ja ilmoitti asiasta pelastuslaitokselle.Maakaasuputki kerkesi vuotaa puolentoista tunnin ajan mereen ennen kuin kaasuyhtiö Gasumin päivystäjä ehti sulkemaan putken.

Päivystävän palomestarin Tommi Sivulan mukaan tilanne ei ollut vaarallinen.

- Mittailimme kaasumittarilla vuodon päältä kaasuarvoja, lukemat olivat hyvin pieniä. Mitään räjähdysvaaraa ei siis vuodon aikana ollut.

Meren pohjasta kiinnikkeistään irronnut maakaasuputki on noussut noin 20 metrin matkalta lähelle pintaa ja kelluu parhaillaan puolentoista metrin syvyydessä. Putken pintaan nousun vuoksi Kulosaaren sillan ali kulkeva laivaväylä on suljettu. Pintaan nousseen putken pystyy kuitenkin kiertämään: silta on jaettu pilareilla neljään silta-aukkoon joista kaksi on suljettu.

Putkirikosta ei suuria haittoja

Vaikka hajonnut putki onkin jouduttu sulkemaan, ei missään päin Helsinkiä jouduta tulemaan toimeen ilman maakaasua.

- Kaasuverkko on rakennettu samaan tapaan kuin sähköverkko, eli jos jostain kohden putki on poikki, saadaan kaasua helposti toimitettua muuta kautta perille, palomestari Sivula selventää.

- Varsinainen reikä maakaasuputkessa ei ole kovin iso, mutta enemmän ongelmia aiheuttaa laivaväylän sulkeminen. Tieliikenteelle tästä ei ole haittaa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi putki on noussut pintaan.

- Kaasuyhtiö Gasumin mukaan putki oli vain vuoden vanha.

Hajonneen putken ympärille on tällä hetkellä vedetty lippusiima, mutta putki ympäröidään myös järeämmillä poijuilla. Pintaan noussut putki saattaa aiheuttaa haittaa vesiliikenteelle jopa viikon ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.