Mainos

Venäläisturisteja odotettua vähemmän

Venäläisten Suomeen tulleiden uudenvuodenviettäjien määrä jäi ennakoitua pienemmäksi erityisesti Etelä-Suomessa.

Paljon odotettu venäläisten turistien tulva vuodenvaihteessa jäi vaisuksi. Muun muassa lappeenrantalaiset markkinoivat venäläisille joulupakettia, mutta sen anti jäi lähes nollaksi. Tänään, suomalaisten loppiaisena ja venäläisten jouluaattona itäturistit kansoittavat lähinnä Lapin laskettelukeskuksia.

Eteläisen Suomen pakettimatkat eivät houkuttaneet venäläisturisteja. Venäläinen juhli vuodenvaihdettaan mieluummin Lapissa.

Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailuyritykset tarjosivat ohjelma- ja majoituspakettia venäläisille hulpealla esitteellä, mutta tulokset jäivät laihoiksi.

- Ei juuri purrut, eikä ohjelmapalveluja kysytty ja meille hotelleihin ryhmämyynti ei toteutunut, kuten odotimme, toteaa Imatran Valtionhotellin johtaja Tomi Saarela.

Samoin kävi mm. Jyväskylässä ja Kuopiossa, missä suoria lentoja Venäjältä jouduttiin perumaan. Kohtuullisen ajomatkan päässä rajasta venäläisturistit keskittyivät ostosmatkailuun.

- Raja on matkailumielessä sekä siunaus että kirous tälle alueelle, koska naapurikaupunkiin ei välttämättä lähdetä pakettimatkalle, vaan pistäydytään päivämatkalla, sanoo Lappeenrannan seudun matkailun markkinointipäällikkö Matti Lohko.

Kajaanin ja Lapin lentokentät sensijaan vetivät suoria lentoja Venäjältä ennätysmäisesti. Lentojen alkaessa kolme vuotta sitten maamme pohjoisimmalle kentälle Ivaloon laskeutui kaksi koneellista venäläisiä vuodenvaihteen juhlijoita. Tänä vuonna koneita saapui seitsenkertainen määrä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.