Mainos

Venäläistieto: Milosevic hyväksyy YK:n läsnäolon

Venäjän Jugoslavian-erityislähettilään Viktor Tshernomyrdinin mukaan Jugoslavian johto hyväksyy YK:n johtaman "kansainvälisen läsnäolon" Kosovossa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass myöhään torstaina.

Tshernomyrdin mukaan joukkojen luonne ja kokoonpano on vielä auki, mutta oleellista on, että Venäjä osallistuu operaatioon. Itar-Tassin välittämästä uutisesta ei käynyt ilmi, olisiko YK:n johdolla toimivassa joukossa kyse sotilaista vain aseistamattomista tarkkailijoista. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ei halunnut torstaina vielä varsinaisesti arvioida uutista.
-Jos tarjous koskee todellista turvallisuusjoukkoa, kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun Milosevic tekee näin, ja se on luullakseni jonkinlainen askel eteenpäin, Clinton muotoili. Tshernomyrdin neuvotteli aiemmin päivällä kahdeksan tunnin ajan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin kanssa Belgradissa. Lähtiessään paluumatkalle kohti Moskovaa hän kuvasi Kosovon ongelmaa monimutkaiseksi, mutta ei mahdottomaksi ratkaista. Tshernomyrdin sanoi toivovansa, että myös sotilasliitto Naton kanssa päästään yhteisymmärrykseen kriisin ratkaisemisesta. Tshernomyrdin sanoi olevansa valmis neuvotteluihin Nato-maiden johtajien kanssa.
(STT-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.