Mainos

Venäläispoliitikko: Suomi ei ole enää puolueeton Nato-sopimuksen jälkeen

Suomi ei ole enää puolueeton, kun se tekee niin sanotun isäntämaasopimuksen sotilasliitto Naton kanssa, väittää venäläispoliitikko.

Venäjän duuman ulkoasiainkomission puheenjohtaja Aleksei Pushkov sanoo uutistoimisto Itar-Tassille, että Suomen yhteistyö Naton kanssa kasvaa sopimuksen jälkeen merkittävästi. Pushkovin mukaan seuraava looginen askel Suomelle on tämän jälkeen Natoon liittyminen. Hän uskoo myös Suomen kasvattavan puolustusmenojaan ja liittyvän entistä tiiviimmin samaan rintamaan Yhdysvaltojen kanssa.

Pushkov sanoo, että Suomen isäntämaasopimus on ollut vireillä vuosikausia, mutta vasta Ukrainan kriisin aikana Nato on nostanut sen jälleen pöydälle.

Pushkovin mukaan suurin osa suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, mutta poliittinen eliitti ja erityisesti armeija yrittävät aivopestä kansan mielipiteitä nykyistä myönteisimmiksi.

Puolustusministeri Carl Haglund on ilmoittanut Suomen allekirjoittavan isäntämaasopimuksen ensi viikolla Naton huippukokouksessa Walesissa. 

Isäntämaatuella tarkoitetaan tukea, jota maa antaa alueelleen esimerkiksi kriisi- tai harjoitustilanteissa tuleville sotilasyksiköille. Tuki pitää sisällään muun muassa yksiköille toimitettavan ruoka- ja polttoainehuollon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.