Mainos

Venäläismies kiinni laittoman maahantulon organisoinnista - Toi useita afrikkalaisia Schengen-alueelle

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö epäilee ruandalaissyntyisen Venäjän kansalaisen syyllistyneen törkeään laittoman maahantulon järjestämiseen.

Rikosepäilyt paljastuivat 14. syyskuuta Vaalimaan rajanylityspaikalla, kun mies saapui Venäjältä Suomeen. Miehen hallusta löydettiin maahantulotarkastuksen yhteydessä kopioita viiden Norsuluurannikon kansalaisen passeista, oleskeluluvista, rajatarkastusmerkinnöistä sekä Venäjän viisumin hakuun liittyvistä asiakirjoista.

Myöhemmin samana päivänä Allegro-junalla Venäjältä Vainikkalan rajanylityspaikalle saapui kaksi Norsunluurannikon kansalaista. Henkilöt esittivät maahantulotarkastuksessa Schengen-alueelle matkustamiseen oikeuttavina matkustusasiakirjoina Kreikan oleskeluluvat. Lupia epäiltiin vääriksi.

Henkilöt otettiin kiinni väärennyksestä epäiltyinä ja myöhemmin esitutkinnan aikana kaksikko haki Suomesta turvapaikkaa.

Henkilöiden rajatarkastuksessa esittämien asiakirjojen kopiot olivat aikaisemmin löytyneet edellä mainitun venäläismiehen hallusta Vaalimaalla.

24 henkilöä Schengen-alueelle

Törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä epäilty venäläismies otettiin kiinni 20. syyskuuta Vaalimaan rajanylityspaikalla hänen ollessaan poistumassa Suomesta Venäjälle.

Venäläismiehen epäillään kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Ryhmän epäillään järjestäneen laittomasti afrikkalaisia väärillä asiakirjoilla Norsunluurannikolta Venäjän kautta Suomeen tai muualle Schengen-alueelle.

Järjestäytynyt rikollisryhmä on järjestänyt Suomeen kaksi edellä mainittua Norsunluurannikon kansalaista, norsunluurannikkolaisen miehen elokuun lopulla väärällä Norjan oleskeluluvalla ja näiden lisäksi yrittänyt järjestää Suomeen norsunluurannikkolaisen naisen syyskuussa väärällä Kreikan viisumilla.

Lisäksi on käynyt ilmi, että rikollisryhmä on järjestänyt matkoja Norsunluurannikolta Schengen-alueelle tai ainakin Venäjälle kuudelle eri ryhmälle helmi-syyskuun aikana.

Laittomasti Norsunluurannikolta Venäjälle tai eteenpäin on pyrkinyt yhteensä 24 henkilöä. Näistä 24 henkilöistä Suomeen on saapunut kolme ja yhden Suomeen tulo on jäänyt yritykseksi.

Esitutkinnassa ei ole kyetty selvittämään muiden henkilöiden nykyistä olinpaikkaa tai heidän matkojen toteutumista Suomeen tai muualle Schengen-alueelle.

Rikoskokonaisuuden käsittely alkaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa 30. tammikuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.