Mainos

Venäläismedian tyyli ei miellytä ulkoministeriötä

Helsingissä käytiin tänään Suomen ja Venäjän välisiä virkamiesneuvotteluja. Vaikka tapaamisessa keskusteltiin lähinnä Suomen ja Venäjän välisestä yhteistyöstä, virkamieskeskusteluissa nousi esiin myös venäläismedian tapa raportoida Suomen asioita.

Suomen ulkoministeriön mukaan venäläisessä mediassa on esitetty Suomesta myös virheellisiä tietoja.

Esimerkiksi Suomesta Venäjälle käännytettävän isoäidin ja Anton Salosen huoltajuuskiista ovat saaneet viime aikoina venäläisissä medioissa paljon tilaa.

- Valitettavan usein siellä on esiintynyt disinformaatiota, ja esitin siitä aika kovan paheksuntani. Media toimii vapaasti, mutta median pitää toimia oikean informaation varassa, toteaa ulkoministeriön itäosaston päällikkö Nina Vaskunlahti

Myös Venäjän kollega myönsi, että ylilyöntejä on tapahtunut.

- Yksityishenkilönä voin sanoa, että olisi hyvä löytää jonkinlainen keskitie Kaikenlaiset ylilyönnit vain pahentavat asiaa. Ylilyöntejä on ollut, mutta medialla on myös vapaus ja sen tehtävä on raportoida, Venäjän ulkoministeriön 2. Eurooppa-osaston päällikkö Viktor Tatarintsev toteaa.

Venäläisen isoäidin käännytystä ja huoltajuuskiistoja venäläiselle medialle on kommentoinut aktiivisesti varsinkin suomalaisdosentti Johan Bäckman.

Anton Salosen isä Paavo Salonen haluaa Satakunnan Kansan mukaan poliisin nyt selvittävän Bäckmanin toimet, ja vaatii henkisistä kärsimyksistä jopa 200 000 euron korvauksia.

Katso Pekko Ylösen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.