Mainos

Itä-Ukrainan Harkovassa rajuja yhteenottoja

Levottomuudet Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet. Poliisi ja mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen myöhään eilen illalla Itä-Ukrainassa Harkovan kaupungissa.

Mielenosoittajat yrittivät ottaa Harkovan hallintorakennuksen haltuunsa. Poliisin joukot estivät valtauksen ja linnoittautuivat rakennukseen itse.

Poliisi käytti kahakassa paloletkuja ja tainnutuskranaatteja. Mielenosoittajat heittivät polttopulloja rakennukseen ja sytyttivät sen lähellä useita tulipaloja. Mielenosoittajien renkaista ja muovirojusta rakentamat esteet paloivat rakennuksen edessä yöllä.

Itäisessä Ukrainassa on paljon syrjäytetyn ja maasta paenneen presidentin Viktor Janukovitshin kannattajia. Noin puolet alueen asukkaista on venäläistaustaisia. Yhdysvaltojen mukaan kaikki mielenosoittajat eivät kuitenkaan ole paikallisia.

Yhdysvallat on kehottanut Venäjää hillitsemään Ukrainassa toimivia venäläismielisiä provokaattoreita. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sen sijaan on varoittanut Ukrainan hallitusta käyttämästä voimatoimia Venäjää kannattavia mielenosoittajia vastaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.