Mainos

Venäläislehdet reagoivat rajusti diplomaattien karkotukseen

Britannian lehdistö puolestaan ylisti uuden hallituksensa päätöstä. Monet lehdet arvelivat kuitenkin maan maksavan teostaan kovan hinnan.

Venäläislehtien mukaan Britannia julisti Venäjää vastaan "diplomaattisen sodan", kun se ilmoitti karkottavansa neljä venäläisdiplomaattia.

Britannia päätyi karkotuksiin, koska Venäjä on kieltäytynyt luovuttamasta Aleksandr Litvinenkon murhasta epäiltyä Andrei Lugovoita oikeuden eteen Britanniaan.

- Mihin Britannia tarvitsee toista sotarintamaa, kun se ei ole vielä saanut voitettua terroristeja, jotka ovat julistaneet sitä vastaan jihadin, kysyi Kremlin-mielisenä tunnettu Izvestia.

- Venäläisvirkamiesten eilisistä tunnepitoisista kommenteista päätellen Moskovan reaktio tulee olemaan vielä (Britannian siirtoa) väkivaltaisempi, kirjoitti Kommersant.

Britannian lehdistö puolestaan ylisti uuden hallituksensa päätöstä.

- Lähetämme viestin kaikille, jotka haluaisivat vaimentaa ulkomailla asuvat kriitikkonsa: Britannia suojelee maaperällään olevia ihmisiä, eikä sivuuta murhaa diplomaattisten seurausten pelossa, julisti Times.

Monet lehdet arvelivat kuitenkin maan maksavan teostaan kovan hinnan.

- Hallituksen ei pidä yllättyä, jos sen ratkaisujen seuraukset tuntuvat myös Venäjällä toimivissa brittiyrityksissä, pohti Daily Telegraph.

Venäjä vastaa pian Britannian päätökseen karkottaa venäläisdiplomaatteja, apulaisulkoministeri Aleksandr Grushko sanoo. Hänen mukaansa brittiviranomaisille ilmoitetaan toimenpiteistä pikapuoliin.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 17.07.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.