Venäläislegenda pakotettiin syrjään IIHF:n hallituksesta – Rene Faselilta tunteikas puheenvuoro

Latvia isännöi yksin jääkiekon MM-kisat – Kalervo Kummola kertoo tuoreen päätöksen taustat 2:09
Latvia isännöi yksin jääkiekon MM-kisoja tänä vuonna – Kalervo Kummola kertoi päätöksen taustat MTV:lle tuoreeltaan helmikuussa.

Venäläinen jääkiekkolegenda Vladislav Tretjak on joutunut luopumaan asemistaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksessa ja komiteoissa. Ratkaisun taustalla on urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n päätös. 

Loistokkaan uran maalivahtina 1970- ja 80-luvuilla tehnyt Tretjak äänestettiin IIHF:n hallitukseen vuonna 2012 ja uudelleen 2016, minkä lisäksi hän on toiminut Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajana vuodesta 2006. Hän on myös johtanut lukuisia IIHF:n komiteoita.   

CAS:n joulukuinen päätös, joka pitää valtiojohtoisista dopingrikkomuksista koituneen Venäjän arvokisapannan voimassa joulukuuhun 2022 saakka, estää Venäjän hallituksen edustajia istumasta erilaisissa lautakunnissa tai komiteoissa tuona aikana. Sama kielto koskee heidän valitsemistaan tai äänestämistään kyseisiin asemiin. 

– Venäjän jääkiekkoliitto on aina kunnioittanut kansainvälisten urheilupäättäjien päätöksiä, eikä se halua asettaa lisäpainetta sen pitkäaikaisille kumppaneille Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa, pelaajaurallaan kolme olympiakultaa ja kymmenen MM-kultaa voittanut Tretjak perusteli päätöstään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

IIHF:n puheenjohtajalle Rene Faselilla on ollut lämpimät välit Venäjän suuntaan. 

– Tämä on surullinen päivä kansainväliselle jääkiekolle. Vladislav Tretjakilla on huimat saavutukset niin jäällä kuin sen ulkopuolella, ja nyt hänet on pakotettu lähtemään IIHF:n hallituksesta. Se kertoo hänen luonteestaan ja rehellisyydestään, että hän tarjoutui irtisanoutumaan estääkseen hankaluudet CAS:n päätökseen liittyen, Fasel kehui.  

– Vaikka hän jättää IIHF:n hallituksen, Tretjak pysyy tärkeänä osana kansainvälistä kiekkoperhettämme.

Tretjakin irtisanoutumisen jälkeen IIHF:n hallituksessa on 12 jäsentä. Seuraavat vaalit on tarkoitus järjestää syksyllä 2021. Hallituksessa istuu myös Kalervo Kummola, joka on IIHF:n varapuheenjohtaja.

Lähde: iihf.com

Lue myös:

    Uusimmat