IIHF-pomo kommentoi Vladimir Putinia tukevan René Faselin kiusallista roolia – "Tilanne on jäädytetty"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif otti Prahassa kantaa liiton kunniapuheenjohtajan René Faselin kiusalliseen asemaan.

Fasel, 74, toimi IIHF:n puheenjohtajana vuoteen 2021 saakka. Hän ehti pyöriä jo sitä ennen skandaalien keskellä, eivätkä ne ole yhtään vähentyneet sen jälkeen, kun Fasel jättäytyi tehtävästä pois.

Fasel on nähty yhtenä Venäjän presidentin Vladimir Putinin vahvana tukijana. Fasel ei ole ottanut Putinista irtiottoa myöskään sen jälkeen, kun Venäjä aloitti terrorimaisen hyökkäyksen Ukrainassa.

Aihe on hyvin kiusallinen kansainvälisessä jääkiekkoliitossa IIHF:ssä, sillä Faselille myönnettiin kunniapuheenjohtajan titteli sen jälkeen, kun hän jätti tehtävänsä vuonna 2021.

Kyseinen titteli on yhä Faselin hallussa, vaikka hän on osallistunut Venäjän presidentin Putinin propagandakoneistoon.

IIHF:n nykyiseltä puheenjohtajalta Luc Tardifilta kysyttiin asiasta sunnuntaina Tshekin Prahassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Ensinnäkin Faselin lisäksi pitää puhua Valko-Venäjän ja Venäjän jääkiekkoliitoista, jotka ovat yhä osa IIHF:ää. Emme anna heidän saapua paikalle meidän kongresseihimme tällä hetkellä. Sama juttu Faselin kohdalla. He voivat seurata kongressia etäältä. Tuo on neuvoston päätös. Kun yritämme ratkaista jotain ongelmaa, istumme alas ja käymme asiaa läpi. Olemme tarjonneet ikään kuin saumaa ”rauhalle”, jos näin voi sanoa. Mutta jotta veisimme (Faselin) oikeudet kokonaan pois, meidän sääntöjemme mukaan siihen vaaditaan jotain hyvin merkittävää rikettä. Tilanne on jäädytetty. Keskustelemme aiheesta jokaisessa IIHF:n neuvoston kokouksessa, Tardif vastasi Faselista esitettyyn kysymykseen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

– IIHF:n ja René Faselin tiet ovat erkaantuneet, mutta hän oli liitossa 27 vuotta. Se on toinen juttu. Käymme tällä hetkellä keskusteluja ja haluamme pysyä sillä tiellä, Tardif jatkoi asiasta.

IIHF:n nykyinen puheenjohtaja otti Fasel-aiheen kohdalla kantaa myös muihin poliittisiin kysymyksiin, jotka pyörivät liiton yllä.

– Olemme liittona näyttäneet vahvuuttamme siinä, että olemme pitäneet kisamme turvallisina. Olemme varmistaneet sen, että kisat eivät vahingoitu siitä, mitä tällä hetkellä on meneillään Ukrainassa ja Gazassa. Kun päätöksiä on pitänyt tehdä, olemme niitä tehneet. Tällä hetkellä keskitymme täysillä siihen, että MM-kisat saadaan järjestettyä, Tardif totesi.

Lue myös:

    Uusimmat