Rapaa René Faselille – tilalle hypännyt IIHF-pomo yllättää sanoillaan

4:57
Suora kannanotto MTV Urheilulle: IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif toivoo Venäjän ja Valko-Venäjä pääsevän pian takaisin kansainväliseen jääkiekkoon.

Kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää vuodesta 2021 alkaen johtanut Luc Tardif kritisoi edeltäjänsä René Faselin loppuvaiheita. 

Tardif ei ole toistaiseksi pahemmin lähtenyt julkisesti arvostelemaan Faselia, vaikka sveitsiläisen toiminta on näyttäytynyt ulospäin monin paikoin arveluttavalta. IIHF:n puheenjohtajana 1994–2021 toimineesta Faselista myös käynnistettiin tutkinta liitossa viime vuonna, kun hänen toimintansa ja lausuntonsa Venäjään liittyen näyttivät olevan ristiriidassa IIHF:n yleisen linjan kanssa. Venäjä-mielisiä kommentteja jaellut Fasel muun muassa kritisoi päätöstä Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisesta jääkiekon MM-kisoista.

MTV Urheilu uteli Tardifilta näkemystä siihen, olisiko Faselin ollut syytä tehdä jotain toisin hänen viimeisinä puheenjohtajavuosinaan. Kanadalais-ranskalainen IIHF-pomo sanoi ensin Faselin tehneen "fantastista työtä" 27 IIHF-puheenjohtajavuotensa aikana, mutta jatkoi perään moitteilla.

– Hän ei ollut lopussa liitossa täysin läsnä. Hän katsoi enemmän puheenjohtajuutensa jälkeistä aikaa eikä ollut täysin neutraali. Haluan siksi viedä liiton takaisin hyvälle polulle, Tardif kommentoi arvostellen.

Parempaa kehitystyötä

Tardif katsoo IIHF:n organisaation olleen hyvällä tolalla ja selvinneen myös vaikeista koronavuosista. Hän kehuu ympärillään olevaa tiimiä, mutta moittii IIHF:n "olleen pitkän aikaa enemmän tapahtumajärjestäjä" samalla, kun kehitystyö jäi kesannolle.

Tardif on halunnut olla edesauttamassa muutosta, niin että IIHF satsaa enemmän lajin kehitykseen ja huomioi maat, joissa jääkiekkoilulliset puitteet eivät ole priimaa. Hän sanoo IIHF:n huipputapahtumien eli käytännössä MM-kisojen tarjoavan taloudellista vipuvartta kehitystyöhön.

– On todella tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, että päätapahtumamme (MM-kisat) ruokkii kaikkea kehitystä sen alla. Vaalimme tasapainoa huipputason ja kaiken kehityksen välillä.

Tardif sanoo olevansa varma, että toukokuussa Tampereella ja Riiassa järjestettävistä MM-kisoista tulee "menestys". Hän uskoo, että huumaa tullaan jälleen näkemään viimevuotisen, tuolloin kokonaan Suomessa järjestetyn MM-turnauksen tavoin.

Lisää Tardifin kommentteja, muun muassa NHL-pelaajien mahdollisesta paluusta olympialaisiin, pääset kuulemaan alta.

21:01
Koko haastattelu: IIHF-pomo Luc Tardif ottaa kantaa venäläisten paluuseen ja maailman parhaiden turnauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja