Venäläislegenda esitti Norjan ampumahiihtotähdestä todella rajun väitteen – Tiril Eckhoff huuli pyöreänä: "Sairasta"

6:28
Tulosruutu summasi naisten MM-takaa-ajokilpailun tapahtumat.

Sekä ampumahiihdossa että maastohiihdossa urallaan olympiakultaa voittanut Anfisa Reztsova on esittänyt kovia dopingsyytöksiä Martin Fourcadea ja Tiril Eckhoffia kohtaan. Eckhoff vastasi nyt väitteisiin suorasanaisesti.

Arvokisamitaleja kahmalokaupalla kahminut Fourcade on lajin suurimpia legendoja ja historian ainoa ampumahiihtäjä, joka on voittanut kokonaiskilpailun seitsemän kertaa. Eckhoffillakin riittää arvokisamitaleja, ja hän esimerkiksi voitti joulukuussa peräti neljä maailmancup-kisaa peräkkäin.

– Martin Fourcade on erinomainen urheilija, suuri lahjakkuus, mutta hän saa jonkinlaista lääketieteellistä apua. Sama koskee norjalaisia urheilijoita. En voi uskoa, että Tiril Eckhoff on yhtäkkiä niin ylivoimainen ladulla, Reztsova tykitti hiljattain venäläiselle Sport.ru:lle.

Reztsova toisti Eckhoffin kohdalla, ettei hän usko moisen olevan mahdollista ilman lääketieteellistä apua.

Norjan TV2 kysyi asiaan sunnuntain takaa-ajokilpailussa 20:nneksi sijoittuneen Eckhoffin kommentteja. Norjalainen oli ollut Reztsovan sanoista huuli pyöreänä.

– Kuulin, että joku puhui minusta paskaa. On kuitenkin kiva, että hän huomioi minun olevan niin hyvässä kunnossa. Hänen kannaltaan valitettavasti sanoisin, että olen niin puhdas kuin voi olla, Eckhoff vastasi ja jatkoi:

– On sairasta ilmoittaa jotain tuollaista. 

Reztsova esitti venäläismedian jutussa ihmettelynsä myös siitä, "miten niin monet norjalaiset ovat astmaatikkoja".

Myös Fourcade antoi palaa

Fourcade otti Reztsovan kommentteihin kantaa Twitter-tilillään.

– Toivottavasti kaikki entiset urheilijat eivät muutu seniileiksi. Tämä on tehnyt niin, hän kirjoitti.

Venäläisampumahiihtäjä Darja Virolaisen äiti Anfisa Reztsova voitti urallaan ampumahiihdossa kaksi olympiakultaa ja maastohiihdossa yhden olympiakullan. Maastohiihdon MM-kisoista hän saavutti myös kolme viestikultaa.

Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun Reztsova voitti urallaan kahdesti ja oli maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa parhaimmillaan toinen. Hän on myöntänyt venäläisen Ski Sportin haastattelussa käyttäneensä kiellettyjä aineita kaudella 1998–99.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.