Kaisa Mäkäräinen nousi 18 sijaa – takaa-ajon maailmanmestaruus ratkesi hurjassa trillerissä

Kaisa Mäkäräinen sijoittui neljällä ohilaukauksellaan 22:nneksi ampumahiihdon naisten 10 kilometrin MM-takaa-ajokilpailussa Italian Anterselvassa. Voittotaistelusta muodostui huima jännitysnäytelmä.

Norjan Marte Olsbu Röiseland ja Italian Dorothea Wierer suuntasivat viimeiselle ampumapaikalle kärjessä tasatahtia. Röiseland ampui tältä paikalta kaksi ohi, ja Wiererillä oli ennen viimeistä laukausta yksi pummi. Italialainen käytti tähän laukaukseen aikaa, mutta pudotti sen, minkä myötä hän siirtyi kisan kärkeen.

Takaa tulleelle Denise Herrmannille avautui vielä mahdollisuus nousta puhtaalla viimeisen paikan ammunnalla voittotaisteluun. Saksalaisen viimeinen laukaus livahti kuitenkin ohi.

Wierer paineli näin voittoon hurmioituneen kotiyleisön edessä. Herrmann pesi Röiselandin taistelussa kakkossijasta ja Röiseland otti pronssia.

Takaa-ajoon 40. sijalta lähtenyt Mäkäräinen aloitteli nousua ampumalla ensimmäisen ampumapaikan nollille. Suomalaistähti oli kavunnut toiselle ampumapaikalle tultaessa jo 16. sijalle, mutta siitä tulleet kaksi ohilaukausta pudottivat Mäkäräistä reilusti.

Väkevästi hiihtänyt Mäkäräinen onnistui kuitenkin parsimaan lopussa asemiaan. Kaikkiaan neljä sakkoa ampunut suomalainen tuli maaliin 22:ntena.