Mainos

Venäläislasten huostaanotot - tapaus 7/8: Venäläisisän lapsi huostassa jo 13 vuotta

Venäläisisä oli turhaan vaatinut jo pikkuvauvana huostaanotetun lapsensa saamista itselleen. Kyse oli Hämeeseen sijoittuvasta tapauksesta. Kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta otti syyskuussa 1999 syntyneen lapsen huostaan lokakuussa 1999.

Isä vaati lastaan itselleen 2006. Hänen mukaansa perheen olosuhteet olivat muuttuneet, mutta Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kuten myös korkein hallinto-oikeus.

Millaisia tapauksia venäläislasten huostaanotot ovat?

Juttusarjassa kerrotaan kaikkiaan kahdeksan eri venäläisperheen huostaanottotapausta. Kyse on korkeimpaan hallinto-oikeuteen edenneistä huostaanottoriidoista. KHO:n tietopalvelu etsi tapaukset MTV3:n uutisten pyynnöstä.

Oikeuden mukaan äidin kasvatuskyky on puutteellinen ja perheessä on väkivaltaa. Isä ei kyennyt toimimaan yhteistyössä viranomaisten kanssa. Tarkemmin taustoja ei päätöksissä selosteta.

Sosiaalityöntekijöiden mukaan lapsi oli terve ja eli tasapainoista ja normaalia elämää sijoituspaikassaan.

Juttuun liittyy myös päätöksiä yhteydenpidon rajoituksesta. Lapsi ei saa sosiaaliviranomaisten päätöksen mukaan olla missään yhteyksissä isäänsä. Päätökseen liittyy myös sijoituspaikan oikeus avata lapselle tuleva posti. Isälle ei myöskään saa kertoa lapsen olinpaikkaa. Viranomaisten mukaan lapsi ei ole ilmaissut halua tavata isäänsä, eikä hänelle ole kerrottu isän halusta saada hänet takaisin itselleen.

Tuorein KHO:n päätös tapauksessa on syyskuulta 2012.

Lue tapaukset:

Lue myös Jarkko Sipilän Elinkautinen-blogi: Nyt tiedetään edes jotain

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.