Mainos

Venäläiskone teki hätälaskun Ukrainassa

Venäläiset lentokoneet ovat olleet epäonnisia viime vuorokausina. Pakkolaskussa Ukrainassa ei tullut kuolonuhreja.

Venäläinen lentokone on tehnyt hätälaskun Ukrainassa. Uutistoimisto Interfaxin mukaan kone syttyi tuleen laskeutuessaan kiitoradalle Krimin niemimaalla.

Koneen matkustajina oli venäläisiä laivastopäälliköitä. Kukaan ei kuollut, mutta osa matkustajista sai eriasteisia palovammoja.

Kyseessä on jo neljäs vakava venäläiskoneeseen liittyvä selkkaus 36 tunnin sisällä. Eilen Siperiassa sattuneen onnettomuuden lisäksi tänään on tehty jo kaksi hätälaskua.

Siperian onnettomuuden tutkinta alkoi

Siperian lentoturman tutkimukset alkoivat tänään samalla kun maassa vietettiin surupäivää tuhoisan, arviolta 130 ihmisen hengen vaatineen turman jälkeen. Koneen mustat laatikot toimitettiin jo eilen Moskovaan, ja niiden toivotaan antavan lisävalaistusta onnettomuuden syihin.

Moskovasta Irkutskiin matkalla ollut kone suistui eilen laskeutumisvaiheessa kiitoradalta, törmäsi lentokenttärakennukseen ja syttyi palamaan. Koneessa oli 203 matkustajaa ja miehistön jäsentä, joista 75 selvisi hengissä.

Liikenneministeri Igor Levitin ilmoitti päivällä, että turmakoneesta oli löydetty toistaiseksi 122 ruumista. Kuutta ruumista etsittiin edelleen, kun taas 57 ihmistä oli sairaalahoidossa.

Monet koneen matkustajista olivat koululaisia, jotka olivat matkalla kesäloman viettoon Baikaljärven alueella.

Alustavasti todennäköisimpänä syynä pidettiin koneen jarrujen pettämistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.