Mainos

Venäläisjoukot nujersivat kapinalliset Naltshikissa

Tshetsheenikapinalliset hyökkäsivät eilen useaan kohteeseen Naltshikissa. Sisäministeriön mukaan 17 iskuun osallistunutta on pidätetty.

Venäjän joukot ovat nujertaneet viranomaisten mukaan tänään aseellisen hyökkäyksen rippeet Kabardi-Balkarian tasavallan pääkaupungissa Naltshikissa.

Tasavallan pääministeri Gennadi Gubin kertoi, että eilen alkanut hyökkäys on nujerrettu ja kaikki panttivangit on vapautettu.

Paikalliset asukkaat kertoivat kuitenkin, että vankilahallinnon rakennukseen olisi jäänyt loukkuun väkeä asemiesten vallattua pohjakerroksen. Poliisi oli eristänyt alueen. Poliisi sanoi keskittyvänsä jahtaamaan kaupungissa mahdollisesti piileskeleviä asemiehiä. Sotilaat partioivat kaupungin ympärillä estääkseen pakoyritykset.

Venäläisjoukot vapauttivat panttivankeja rynnäköissä poliisiasemalle ja liikkeeseen, joihin kapinalliset olivat näiden kanssa linnoittautuneet eilen katutaistelujen jälkeen.

Tiedot väkivaltaisuuksien kuolonuhrien määrästä olivat edelleen ristiriitaisia. Siviilejä sai surmansa eri lähteiden mukaan 12-14 ja poliiseja parikymmentä. Eri viranomaisten mukaan kapinallisia olisi tapettu 61-87.

Tshetsheenikapinalliset ovat ilmoittautuneet hyökkäyksen tekijöiksi yhdessä paikallisten militanttien kanssa.

Tuorein väkivallan purkaus Tshetshenian lähialueella on herättänyt kysymyksiä siitä, onko alue rauhoittumassa kuten keskusjohto on antanut ymmärtää ja kykenevätkö turvallisuusviranomaiset estämään kapinallisiskut.

- Meidän täytyy myöntää: Kaukasiassa on meneillään sota, Izvestija-sanomalehti arvioi pääkirjoituksessaan.

Kabardino-Balkaria on yksi seitsemästä Kaukasuksen hallintoalueesta, jotka kuuluvat Venäjän federaatioon. Kabardino-Balkariassa asuu noin 800 000 ja Naltshikin kaupungissa 300 000 ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.