Mainos

Venäläisjoukot etenevät Tshetsheniassa

Venäläisjoukot jatkavat etenemistään Tshetsheniassa. Samanaikaisesti Venäjän sotilasjohto vakuuttaa edelleen, ettei suunnitteilla ole laajaa maahyökkäystä Tshetsheniaaan. Venäjän asevoimien edustaja sanoi Mozdokissa Tshetshenian rajan tuntumassa, että joukot ovat edenneet kymmenisen kilometriä Tshetshenian alueelle. Joukkojen on määrä muodostaa raja-alueelle turvallisuusvyöhyke mahdollisten hyökkäysten estämiseksi. Myös asevoimien varaesikuntapäällikkö Valeri Manilov on vahvistanut joukkojen etenemisen. Manilovin mukaan liittovaltion joukot ovat ylittäneet Tshetshenian rajan ja edenneet muutaman kilometrin verran. Hän kiisti kuitenkin arviot, joiden mukaan Venäjä suunnittelisi laajamittaista maahyökkäystä Tshetsheniaan. -Eräillä raja-alueilla on ollut pienehköjä yhteenottoja, mutta meneillään ei ole mitään suuroperaatiota eikä sellaista suunnitellakaan, hän sanoi.

Mashadov kaipaa rauhanturvaajia

Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov sanoi tänään toivottavansa kansainväliset rauhanturvaajat tervetulleeksi alueelle ja vaati länsimaita olemaan rahoittamatta Venäjän sotakampanjaa. Mashadovin mukaan yli 400 ihmistä on kuollut Venäjän pommituksissa ja tuhat ihmistä on loukkaantunut. Pommitukset ja pelko maahyökkäyksestä ovat saaneet tuhannet ihmiset pakenemaan kodeistaan.

Tshetsheenilähteiden mukaan 64 venäläistä sotilasta ja kolme tshetsheenitaistelijaa on saanut surmansa Pohjois-Tshetsheniassa edellisen vuorokauden aikana. Venäjä ei ole vahvistanut tietoja, mutta se on kieltänyt tshetsheenitiedot, joiden mukaan kymmenen venäläistä olisi kuollut perjantaina ensimmäisissä taisteluissa Najurskajan alueella.

Panssaritulitusta Ingushiasta

Venäläiset panssarijoukot tulittivat tänään Tshetshenian raja-alueita naapuritasavallasta Ingushiasta käsin, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Uutistoimisto oli saanut tiedon Ingushian sisäministeriöstä. Panssarijoukot tulittivat 40 minuutin ajan Bamutin kylää ja sen ympäristöä varhain sunnuntaina. Ingushian sisäministeriön mukaan tilanne oli muuten rauhallinen Ingushian ja Tshetshenian välisellä rajalla. Ministeriö ilmoitti, ettei alueella olevia venäläisjoukkoja eikä Ingushian sisäministeriön joukkoja vastaan tehty hyökkäyksiä sunnuntain vastaisen yön aikana.

Ingushian presidentin Ruslan Aushevin mukaan pakolaisten määrä on noussut jo 110 000:een. Pakolaisten virta Tshetsheniasta Ingushiaan jatkuu edelleen. Osa pakolaisista on joutunut yöpymään taivasalla, kun telttoja tai muuta suojaa ei ole riittänyt kaikille pakolaisille, kertoi Itar-Tass.
(MTV3-STT-Reuter-Itar-Tass-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.