Venäläiset raivostuivat maastohiihdon sääntömuutoksesta – norjalaistähti muistutti Joni Mäkeen kohdistuneesta törkytempusta: "Hänen olisi pitänyt pitää turpansa kiinni"

7:39
Katso videolta Bolshunovin ja Mäen tilanne Lahdesta.

Norjan sprinttitähti Erik Valnes lähetti tylyn viestin Venäjän Alexander Bolshunoville liittyen maastohiihdon sääntömuutoksiin. Venäläiset eivät katsoneet hyvällä kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in tekemiä uudistuksia.

Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja Venäjän Bolshunovin kontakti Oberstdorfin maastohiihdon MM-kisojen 50 kilometrin kisan loppusuoralla sai kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in tekemään sääntömuutoksia. 

– Tämä tekee kaikesta entistä sekavampaa. Kaikki on käsittämätöntä. Haluisin mielelläni keskustella tämän ehdotuksen laatineiden kanssa, venäläisvalmentaja Jurij Borodavko sanoi uutistoimisto TASS:ille.

Venäläistoimittaja Alexander Govorov totesi muutoksien olevan absurdeja ja sanoi, ettei ole mikään salaisuus kuinka monta norjalaista on korkeassa asemassa FIS:issä. Kläbo kertoi Expressenille oman näkemyksensä.

– Voin vain sanoa, että uusien sääntöjen laatimisessa on ollut mukana yhtä monta venäläistä kuin norjalaista. Tämä ei ole mikään voitto kenellekään tietylle meistä. Tämä on toivottavasti voitto koko lajille, Kläbo totesi.

Kläbon kanssa parisprintissä MM-kultaa Oberstdorfissa voittanut Valnes sanoo, että tuntuu kuin monet venäläisen hiihtoväen edustajat tykkäisivät hyökätä norjalaisten kimppuun.

– Sen voi ainakin sanoa. Tuntuu siltä, että he eivät aina ole täysin puolueettomia. He katsovat vahvojen venäläislasien kautta, Valnes sanoi.

– Bolshunovilla ei ole mielestäni syytä valittaa. Erityisesti kun muistetaan, kuinka hän löi Joni Mäkeä Lahdessa. Hänen olisi pitänyt pitää turpansa kiinni Oberstdorfissa. Bolshunov on ollut molemmilla puolilla, joten hänen pitäisi tietää paremmin, Valnes jatkoi.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy perjantaina Rukalla.

Katso pääkuvan videolta Bolshunovin ja Mäen tilanne Lahdesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja