Venäjän hiihtopomo lataa Johannes Kläbon ja Sergej Ustjugovin kohahduttaneesta tilanteesta: "Tuomaristo ei uskalla koskea Norjaan, eikä varsinkaan suurimpaan hiihtojumalaan"

Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailuissa nähtiin sprinttikilpailujen välierissä kohahduttava tilanne, kun Venäjän Sergej Ustjugov tönäisi Johannes Kläboa ensin hiihtoladulla ja sen jälkeen maalialueella. 

Venäläinen hylättiin tempun takia. Kläbo oli leikannut Ustjugovin hiihtolinjalle, josta venäläinen oli kimmastunut. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe vaati Kläbolle rangaistusta.

– Tuomaristo ei uskalla koskea Norjaan, eikä varsinkaan suurimpaan hiihtojumalaan, Välbe sanoi venäläiselle uutistoimisto Tassille.

– He todistivat hänen tehneen kaiken oikein. Se, joka mene ensimmäisenä, saa tehdä mitä haluaa. Pysähtyä ja hidastaa, jotta kaikki takana kaatuisivat. Kläbo tekee aina niin, Välbe jatkaa.

Norjan joukkueenjohtaja Vidar Löfshus kuittaa Välben kommentit ja lähettää viestin Venäjän leiriin. 

– Hän saa olla sitä mieltä. Mielestäni suurin osa on sitä mieltä, että Johannes toimii reilusti jokaisessa tilanteessa. Sinä voit kokeilla kierrosta muiden hiihtäjien kanssa ja kuulla, kuinka he kokevat Ustjugovin. Viimeisimpänä hänestä tehtiin ilmoitus Tour de Skissä. Hänellä on ollut monta tapausta, joista on jäänyt ilman rangaistusta. Se oli ihan oikein, että hänet ohitetaan kerran, Löfhus sanoo NRK:lle.

– Lausunnot ovat epäoikeudenmukaisia. Meillä on ollut norjalaisia, joihin hänellä on ollut syy ärsyyntyä, mutta viimeisimpänä hänen tarvitsee hyökätä Johanneksen kimppuun. Se on harvinaista nähdä hiihtäjiä, jotka voittavat muita kilpailijoita reilummin kuin hän, Löfshus jatkaa.

Kilpailujohtaja Pierre Mignerey kertoo, että venäläiset riitelivät tapahtuneesta, kun Ustjugov kutsuttiin kuultavaksi. Hän ei kuitenkaan paljasta, mitä tarkemmin sanottiin.

– Tämä on ihan normaalia. Olemme nähneet sen aiemminkin. Norjalaiset ovat siinä uskossa, että emme tee mitään ruotsalaisille ja venäläisille. Venäläiset sanovat taas päinvastaista. Tällaiset kommentit ovat normaaleja. Meillä on tavanomainen prosessi. Sillä, mistä maasta tulet, ei ole mitään merkitystä. Katsomme tapausta, emme maan lipun värejä, Mignerey sanoo.

Hän myös toteaa, että Kläbo ei tehnyt tilanteessa mitään väärin, muuten häntä olisi rangaistu.

Kläbo voitti MM-kultaa sprintissä.

Lue myös:

    Uusimmat