Mainos

Venäläisen rahtikoneen miehistö salakuljetti tupakkaa - veroarvo lähes miljoona euroa

Tulli on paljastanut tupakan salakuljetusjutun, jossa epäiltynä on venäläisen rahtikoneen miehistöä. Miehistö on käynyt Suomessa viikoittaisilla reittilennoilla. Venäläisten savukkeiden arvioidaan päätyneen lähinnä pääkaupunkiseudulle.

Tullin vakavan rikollisuuden Helsingin yksikkö epäilee, että toissa vuodesta maahan on tuotu vähintään neljä miljoonaa savuketta eli 20 000 kartonkia. Laittoman maahantuonti- ja levitystoiminnan epäillään olleen säännönmukaista. Kiinniotetut miehistön jäsenet ovat käyneet vuoden 2012 aikana Suomessa 19–49 kertaa.

Tulli löysi savukkeita miehistön henkilökohtaisista matkalaukuista. Maahantuontiveroja ja tullimaksuja oli vältetty noin 900 000 euroa.

Pääepäilty on Suomessa pysyvästi asuva mies.

Rikoksesta epäiltynä kuultiin kymmeniä henkilöitä ja vangittuna on ollut 13. Lentomiehistön kokoonpano on vaihdellut, ja siihen on kuulunut kaikkiaan 34 eri henkilöä tutkittavana olevana aikana.

Savukkeiden jakeluportaassa Suomessa on todettu olleen useita toimijoita ennen niiden päätymistä loppukäyttäjille pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

Rikosnimikkeitä ovat törkeä veropetos, veropetos ja laiton tuontitavaraan ryhtyminen. Juttu siirtyy Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Tullin vakavan rikollisuuden Helsingin yksikkö pääsi organisaation jäljille oman rikosanalyysi ja -tiedustelutoimintansa avulla. Tulli suoritti rikosasiassa viime syyskuussa laajoja kiinniottoja ja kotietsintöjä pääkaupunkiseudulla.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 4.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.