Mainos

Venäläinen sukellusvene upposi Barentsinmerellä

Hinattavana ollut venäläinen sukellusvene on uponnut Barentsinmerellä.

Venäläinen sukellusvene upposi varhain aamulla Barentsinmerellä. Asiasta kertoivat venäläisviranomaiset. Aluksen 10 hengen miehistöstä on saatu pelastetuksi yksi merimies. Vedestä on lisäksi nostettu kahden merimiehen ruumiit ja seitsemän on yhä kateissa.

Puolustusministeriön tiedottajan eversti Nikolai Derjabinin mukaan sukellusveneen ydinreaktori ei ollut käynnissä onnettomuushetkellä, eikä aluksessa myöskään ollut aseistusta. Alus, nimeltään K-159, oli poistettu käytöstä vuonna 1989.

Sitä oltiin hinaamassa purettavaksi Poljarnin telakalle, kun se upposi aamuneljältä paikallista aikaa lähellä Kildinin saarta. Yöllä raivonnut myrsky repi irti alusta kannatelleet neljä ponttoonia, minkä jälkeen se menetti tasapainonsa ja painui pohjaan.

Alus makaa noin 170 metrin syvyydessä. Venäjän pohjoinen laivasto tiedotti aiemmin, että sukellusveneessä olisi ollut 12 ihmistä. Pelastustoimet uppoamispaikalla jatkuvat, ja laivasto on aloittanut tutkinnat onnettomuuden syyn selvittämiseksi. Ydinsukellusvene Kursk upposi Barentsinmerellä noin kolme vuotta sitten vieden mukanaan kaikki 118 miehistön jäsentä.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 30.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.