Mainos

Venäjän viisumivapaus jakaa ehdokkaat – katso, kuka on puolesta, kuka vastaan

Enemmistö presidenttiehdokkaista suhtautuu Suomen ja Venäjän väliseen viisumivapauteen varovaisen myönteisesti. MTV3:n Uutisten vaalikoneessa ehdokkaista vain kaksi vastustaa viisumivapautta.

Sisäasiainministeriön mukaan viisumivapaus Venäjän kanssa toteutuu lähivuosina. Tällä hetkellä EU ja Venäjä neuvottelevat keskinäisestä viisumivapaudesta. Neuvottelujen aloittamisesta sovittiin jo vuonna 2003, mutta neuvottelut ovat vasta nyt alkaneet edistyä.

Viisumivapauden edistäminen on kirjattu hallitusohjelmaan.

– Tässä on taloudellisesti ja myös Suomen elinkeinoelämälle mahdollisuus, että viisumivapauden myötä matkustus Venäjältä Suomeen lisääntyisi edelleen, sanoo sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen.

Viisumivapaus ei tarkoita kuitenkaan sitä, että rajavalvonta loppuisi. Päinvastoin, rajavartioston työt lisääntyvät matkustajamäärän kasvaessa. Jo nyt rajanylitykset Suomen ja Venäjän välillä ovat jatkuvassa kasvussa. Viime vuonna niitä kertyi lähes 8 ja puoli miljoonaa, tänä vuonna luku ylittää kymmenen miljoonan rajan.

Sisäasiainministeriö arvioi viisumivapauden liki tuplaavan määrän. Määrän tuplaantuessa myös haasteet kasvavat. Haasteita tulee rajavartioston lisäksi poliisille ja pelastuslaitoksille, sillä liikenteen kasvaessa kasvaa myös onnettomuuksien riski.

Viisumivapauden toteutumisvuotta ei vielä tiedetä, mutta toteutumista pidetään kuitenkin varmana.

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 17.12.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.