Mainos

Venäjän talousrikollisuus nousussa

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov ennustaa talousrikollisuuden lisääntyvän Venäjällä huomattavasti. Maan talouden kehittyminen johtaa ministerin mukaan myös muunlaisen rikollisuuden lisääntymiseen tulevaisuudessa.

Erilaisten rikosten määrä on lisääntynyt kehittyneissä teollisuusmaissa edellisten neljänkymmenen vuoden kuluessa tasaisesti ja Kulikov ennustaa, että Venäjälle käy samoin markkinatalouden vahvistuessa Venäjällä. Kulikov arvioi eilen venäläisen televisioaseman haastattelussa rikosten määrän lisääntyvän vuodessa noin 200 000 tapauksella.

Venäjällä tehtiin virallisten tietojen mukaan viime vuonna noin 2,4 miljoonaa rikosta. Kulikov huomautti, että esimerkiksi Yhdysvalloissa tehdään huomattavasti enemmän rikoksia kuin Venäjällä. Yhdysvalloissa tehdään vuosittain noin 13 miljoonaa rikosta ja näistä yli 90 prosenttia on omaisuusrikoksia.

Sisäministerin ennustuksen mukaan henkirikosten määrä todennäköisesti vähenee, mutta omaisuusrikoksia tehdään tulevaisuudessa huomattavasti nykyistä enemmän.

Tiistaina Kulikov kertoi, että Venäjää kiusaava rikollisuus on kokonaisuudessaan vähentynyt yhdeksän prosenttiyksikköä. Poliisi on saanut kuriin etenkin rikollisia toimintakeinoja käyttävät jengit, Kulikov sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.