Mainos

Venäjän poliisi otti yhteen tshetsheenien kanssa

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin sanoi tänään, että tshetsheeniterroristien tekemiksi epäillyt pommi-iskut eivät vaikuta Venäjän ja Tshetshenian aseleposopimukseen.

Tshernomyrdin tuomitsi Pjatigorskin pommi-iskun, jossa kuoli kaksi ihmistä ja yli 20 loukkaantui. Hänen mukaansa se ei kuitenkaan muuta Venäjän asennetta viime elokuussa solmittuun sopimukseen. Tshetshenian johto on kiistänyt sekaantuneensa terroritekoihin, mutta maassa toimii sissiryhmiä, jotka eivät välttämättä mukaudu hallituksen politiikkaan.

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov syytti tshetsheenejä Pjatigorskin pommi-iskusta ja sanoi pelkäävänsä, että väkivalta riistäytyy käsistä Pohjois-Kaukasuksella. Kulikov kertoi venäläisten pidättäneen kaksi naistaistelijaa epäiltyinä iskun järjestämisestä.

Kulikovin mukaan naiset olivat olleet mukana järjestämässä myös vuoden 1995 verilöylyä venäläisessä Budjonnovskin kaupungissa. Venäjän ja Tshetshenian välejä kiristi myös tieto, jonka mukaan venäläiset miliisit ja tshetsheenit ovat ottaneet rajusti yhteen maiden välisellä rajalla. Öisessä tulitaistelussa kuoli ja haavoittui uutistoimisto Interfaxin tietojen mukaan useita ihmisiä.

Tshetsheenien kerrottiin yrittäneen tunkeutua Tshetsheniasta Dagestanin puolelle. Parituntisen tulitaistelun jälkeen Venäjä sulki kaikki Tshetshenian rajanylityspaikat ja asetti rajajoukkonsa hälytystilaan. Yhteenotoille ei saatu heti vahvistusta riippumattomista lähteistä.

Kyseessä on tiettävästi yksi verisimmistä välikohtauksista sen jälkeen, kun Venäjä ja Tshetshenia solmivat aseleposopimuksen viime vuoden elokuussa.
(STT-DPA-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.