Mainos

Venäjän pääsyyttäjä: Politkovskajan murha selvitetään

Venäjän pääsyyttäjä Juri Tshaika johtaa lokakuun alussa surmatun toimittaja Anna Politkovskajan tutkimuksia henkilökohtaisesti.

Venäjän pääsyyttäjä Juri Tshaika vakuuttaa, että "valtavat voimavarat" on laitettu toimittaja Anna Politkovskajan murhan selvittämiseen.

Tshaika johtaa lokakuun alussa surmatun toimittajan tutkimuksia henkilökohtaisesti.

- Useita satoja ihmisiä on kuulusteltu, 300 tuntia videonauhaa on käyty läpi. Tutkimuksissa on mukana 15 erikoistutkijaa: sekä lääketieteellisiä että rikosasiantuntijoita, Tshaika luetteli EU:n ja Venäjän pysyvän kumppanuusneuvoston kokouksen lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Tshaikan mukaan tutkijat tekevät yhteistyötä myös tiedotusvälineiden, kuten Politkovskajan työnantajan Novaja Gazetan, kanssa.

Mahdollisia epäiltyjä pääsyyttäjä Tshaika ei kuitenkaan halua kommentoida.

- Meillä on useita eri teorioita, joita käymme läpi, mutta epäillyistä ei ole järkevää sanoa mitään, Tshaika totesi.

Venäläismedia on kertonut, että Politkovskajan murhasta epäillään Venäjän erikoisjoukkojen upseeria ja kahta hänen kollegaansa.

Motiivina pidetään Politkovskajan lehtijuttua, jossa hän syytti kolmikkoa siviileihin kohdistuvista raakuuksista Tshetsheniassa.

Politkovskaja ammuttiin kotitalonsa porraskäytävässä lokakuun 7. päivä. Hänen viimeinen artikkelinsa kertoi poliisin kiduttamasta miehestä Tshetsheniassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.