Mainos

Venäjän mielenosoituksissa odotettua vähemmän väkeä

Venäjällä järjestettiin tänään mielenosoituksia maksamattomia palkkoja ja elintason laskua vastaan. Maata koetteleva talouskriisi sai tuhannet ihmiset kaduille ja toreille Tyynenmeren rannikolta aina Pietariin saakka, mutta järjestäjät ja viranomaiset antoivat kovin ristiriitaisia tietoja osanottajien määrästä.

Venäjän kommunistipuolue oli etukäteen ennustanut, että mielenosoitukset saisivat liikkeelle noin 40 miljoonaa ihmistä. Iltapäivällä sisäministeriön edustaja kertoi kuitenkin, että 157 kaupungissa Venäjän kaukoidässä, Siperiassa, Keski-Venäjällä ja Volgan alueella erilaisiin tapahtumiin osallistui vajaat 160000 ihmistä, eli vajaa kolmannes etukäteen ilmoittautuneista.

Ammattiliittojen mukaan osanottajia oli kuitenkin enemmän, ja kommunistipuolueen johtaja Gennadi Zjuganov sanoi, että yksistään Tyynenmeren rantaan rajoittuvalla Primorjen alueella 300000 ihmistä osoitti tavalla tai toisella mieltään. Uutistoimisto Interfax puolestaan sanoi 2,5 miljoonan ihmisen olleen mukana mielenosoituksissa Siperiassa ja kaukoidässä.

Kansanjoukkojen vaatimukset olivat samat kautta linjan: rästiin jääneet palkat, eläkkeet ja lapsilisät on maksettava, maahan on saatava kokonaan uusi talousohjelma ja presidentti Boris Jeltsinin on erottava.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.