Venäjän maastohiihdon olympiavoittaja poseerasi sotilasunivormussa – norjalaistähdeltä paljonpuhuva kommentti

Venäjän maastohiihdon olympiavoittaja Aleksei Tshervotkin poseerasi vastikään sotilasunivormussa, kun hänet ylennettiin kapteeniksi. Norjalaistähti Emil Iversen ei katsonut kuvaa hyvällä. 

Venäjän hiihtotähdet Tshervotkin ja Julia Stupak ylennettiin kapteeneiksi perjantaina. Ampumahiihtotähti Eduard Latypov sai samassa tilaisuudessa ylennyksen luutnantiksi. Tapahtumasta levisi kuvia, joista yhdessä Tshervotkin poseeraa Pekingin talviolympialaisten kultamitali kaulassa sotilasunivormussa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa.

– Se on mielestäni pelottavaa. Tämä kuva ei ole niin cool, kuin se olisi ollut muutamia vuosia sitten. Sitä sanotaan, että politiikka ja urheilu eivät kuulu yhteen, mutta tämä kuva kertoo täysin päinvastaista, Iversen totesi Norjan TV2:lle.

30-vuotias Iversen on aiemminkin kommentoinut venäläisistä kilpakumppaneistaan. Hän on ollut selvä sen suhteen, että venäläisiä ei tulisi olla mukana maailmancupissa. 

– Niin kauan kuin Putin (Vladimir) on vallassa, toivon, että näemme mahdollisimman vähän venäläisiä kaikissa lajeissa, Iversen sanoi tuolloin Dagbladetille.

Iversen sai nopean vastauksen kommentiinsa 21-vuotiaalta Veronika Stepanovalta

– Vain me venäläiset tulemme päättämään tulevaisuudessa, kuinka elämme ja kuka on johtajamme. Viimeinen asia, josta välitämme, on ulkopuolisen mielipide asiaan, myös sinun, Stepanova kirjoitti Instagramissa.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat on suljettiin maailmancupin päätöskisoista Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Katso kuva tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat