Mainos

Venäjän kommunistit budjettia vastaan

Venäjän kommunistiset kansanedustajat aikovat äänestää vuoden 1998 budjettiesitystä vastaan, kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov ilmoitti torstaina. Budjettiesitys menee parlamentin alahuoneen duuman käsittelyyn perjantaina.

Zjuganovin mukaan puolue äänesti budjettiesityksen kohtalosta torstaina yksimielisesti: kaikki aikovat äänestää sitä vastaan.
-Budjetti ei muuta maan taloudellis-sosiaalista suuntaa. Se ei ole sopusoinnussa taloudellisen kasvun kanssa eikä se tue tutkimusta. Kommunisteilla ja heidän vasemmistolaisilla liittolaisillaan on 212 edustajanpaikkaa duuman kaikkiaan 450 paikasta. Kun mukaan lisätään vielä liberaalisen opposition äänet, budjettiesityksen läpimeno perjantaina on varsin epävarma.

Kiistanalainen budjetti on järjestyksessä jo toinen, joka laaditaan vuodelle 1998. Alkuperäinen meni läpi ensi yrittämällä, mutta siihen tehtiin rankalla kädellä muutoksia sen jälkeen kun oppositio uhkasi hallitusta epäluottamuslauseella.
Budjetin täytyy käydä duumassa läpi kolme käsittelyä ennen kuin se menee parlamentin ylähuoneeseen ja viimein Jeltsinille lopullista hyväksyntää varten.

Hallituksella on kova työ täyttää rahoitussitoumuksensa, sillä maata rasittaa joukko talousongelmia. Ne johtuvat ennen kaikkea heikoista verotuloista, ulkomaalaisten sijoittajien kaikkoamisesta, myöhästyneistä yksityistämisistä ja Jeltsinin lupauksesta hoitaa noin 4,5 miljardin dollarin suuruiset maksamattomat palkat julkisella sektorilla vuoden loppuun mennessä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.