Mainos

Venäjän karhukokeet kuohuttavat

Eläinsuojelujärjestöt hermostuivat suomalaiskoirien koulutuksesta Venäjällä. Koulutuksessa metsästyskoirat riepottavat kahlittua karhua. Suomalaiset koirajärjestöt eivät aio kieltää jäsentensä koulutusmatkoja Venäjälle.

Luonto-Liitto, Suomen eläinsuojeluyhdistys sekä ilveksen suojeluyhdistys Wild Lynx paheksuvat suomalaiskoirille Venäjällä järjestettäviä ketjukarhukokeita.

Muun muassa YouTube -internetsivustolla on videota kokeista, joissa mitataan koirien suhtautumista ketjuun kytkettyyn karhuun. Testit ovat Suomessa laittomia. Luonto- ja eläinyhdistykset toivovat, että Suomen Kennelliitto puuttuisi koiranomistajien testimatkoihin Venäjälle.

Suomen Kennelliitto arvioi että vuosittain pari sataa suomalaismetsästäjää ja koiraa käy koulutuskokeissa Venäjällä.

Kennelliitto muistuttaa että toiminta on siellä laillista ja siihen on Suomesta vaikea puuttua. Myöskään muut koirajärjestöt eivät aio estää jäsentensä koulutusmatkoja.

- Se on myös laissa Suomessa ja EU-alueella kielletty, niin ei me semmoiseen voida lähteä mukaan millään tavalla osallistumaan. Tämä on meidän linja, Suomen Pystykorvajärjestön jaoston puheenjohtaja Vesa Vänttinen kertoo.

Suomessa koiria valmennetaan karhun kohtaamiseen vain luonnollisissa tilanteissa, lähinnä metsästysaikana. Vänttisen mukaan karhua pelkäämättömiä koiria tarvitaan tulevaisuudessa karhujen karkotukseen.

- Koska karhu alkaa tulla pihoihin, kaupunkeihin ja esikaupunkeihin, niin joudutaan sitten tämän takia karkotteita käyttämään ja koira on hyvä karkottaja, Vänttinen luotaa.

Karhua pelkäämättömiä koiria tarvitaan myös haavoittuneiden tai liikenteessä loukkaantuneiden mesikämmenten jäljittämiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.