Mainos

Venäjän johto kehui Tshetshenian vaaleja rehellisiksi

Venäjän mukaan Tshetshenian parlamenttivaaleissa ei ole tapahtunut vilppiä, mutta venäläislehti väittää sisseistä Kremlin kannattajiksi kääntyneiden ehdokkaiden suojelevan omaisiaan.

Tshetshenian presidentti Alu Alhanov on julistanut Tshetshenian parlamenttivaalit lainvoimaisiksi.

Myös Venäjän liittoneuvoston varapuheenjohtaja Aleksandr Torshin on sanonut vaalien olleen rehelliset. Vaalit ovat Kremlin mielestä todiste siitä, että sodan runtelema tasavalta on pääsemässä eroon kaaoksesta.

Novaja Gazeta -lehden mukaan taas entisille separatisteille ei ole jätetty muuta vaihtoehtoa kuin alkaa "Venäjä-mielisten sätkynukeiksi".

- Monet sissit ovat "kääntyneet" pelastaakseen sukulaisensa. Heitä varten on järjestetty tiedotustilaisuuksia, joissa miehet kiittelevät kameroiden edessä varapääministeri Ramzan Kadyrovia heidän "silmiensä avaamisesta", kirjoittaa lehti.

Kremlin linja Tshetshenian vakauttamisen suhteen on se, että "terrorismi" pystytään lopettamaan hallinnollisilla toimilla, kuten työpaikkojen luomisella alueen nuorille. Kansanedustajaehdokkaita Venäjän johdon suunnitelmien tärkeysjärjestys kummastuttaa. Erityisesti entiset separatistit, jotka tuntevat sissien tavoitteet, ovat valmiita todistamaan, ettei "ilman rauhaa perusteta työpaikkoja, eikä luoda vakaata yhteiskuntaa".

Presidentti Alhanovin mukaan rauhantunnusteluja sissien suuntaan ei tarvita. Tshetshenian parlamenttiin valittiin 58 edustajaa - 18 ylähuoneeseen ja 40 alahuoneeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.