Venäjän johdossa reagoitiin suomalaisfanin törkyviestiin: "Hyökkäävää maatamme kohtaan"

0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia! Venäjä kaatui selvin lukemin.

Venäläinen poliitikko, duuman varapuhemies Igor Lebedev on huomioinut Suomen fanin törkeän viestin Venäjää kohtaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tv-lähetyksessä.

Pitkin MM-turnausta otteluissa on näytetty fanikamerakuvaa, joissa maiden kannattajat ovat päässeet esille. Suomalaisfanien päästyä keskiviikon vastaisena yönä pelatun pronssiottelun alussa ruutuun, kuvissa näkyi venäläisiä solvannut teksti.

Valkoiseen paperiin oli kirjoitettu teksti "ryssät kumoon". Tapaus nousi esille myös venäläisessä mediassa, ja sitä kommentoi Championatille duuman varapuhemies Igor Lebedev.

– Olen samaa mieltä, että suomalaisen fanin ilmaus oli hyökkäävä maatamme, fanejamme ja jääkiekkoilijoitamme kohtaan, Lebedev sanoi.

Lebedev kuitenkin tyynnytteli tyrskyjä. Hän sanoi, että venäläiset fanit käyttävät hyökkäävää kieltä sekä muita maita että muita seurajoukkueita kohtaan.

– Tämä on yleistä käytöstä fanien keskuudessa. Lähes kaikki fanit puhuvat halventavasti ja hyökkäävästi toisen maan faneja kohtaan, Lebedev ruoti.

Lebedev koki, että "kärpäsestä on tehty härkänen".

– Ihmiset ovat tylsistyneitä, eikä heillä ole mitään tekemistä. Lomat ovat pitkiä, ja pandemia rajoituksineen vaikuttaa liikkumiseen, joten ihmiset käyttävät jokaisen mahdollisuuden kärhämöintiin. Epäilen, että kanadalaiset solvaavat sosiaalisessa mediassa joukkuettaan siitä, että he hävisivät finaalin Yhdysvalloille, hän perkasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja