Mestari Kläbo kommentoi Ustjugovin riehumista MM-sprintissä – ”Tämä on huono merkki”

Hiihdon MM-kisojen avauspäivän kovinta dramatiikkaa nähtiin miesten sprintin välierässä. Lopulta MM-kultaan hiihtänyt Johannes Hösflot Kläbo ja Venäjän Sergei Ustjugov tönivät toisiaan kisan tapahtumien takia.

Kläbo ja Ustjugov osuivat toisiinsa tiukassa mutkassa ennen viimeistä laskua. Kilpailun tuomaristo laittoi tilanteen lopulta Utjugovin piikkiin. Maalialueella hän kiilasi norjalaisen kylkeen ja töni häntä kaksin käsin. Molemmista seurasi varoitus ja Ustjugov hylättiin kisasta.

– Yritin pitää oman linjani ennen pitkää alamäkeä ja Ustjugov yritti hyökätä sisämutkasta. Rako oli aika pieni ja kun pääsimme maaliin, hän oli vähän vihainen minulle, Kläbo kertasi tilannetta.

Tilanne näytti kärjistyvän pahasti, mutta lopulta molemmat lähtivät omille teilleen. Ustjugov sanoi itse kisan jälkeen, ettei töninyt Kläboa, vaan toivotti hänelle ainoastaan onnea finaaliin. Kläbo allekirjoitti ainakin osan tästä.

– Ei siinä paljon sanottu, mutta kun hän lopetti tappelun, hän toivotti minulle onnea.

– Kyllä hän oikeasti toivotti onnea minulle, mutta en tiedä tarkoittiko hän sitä, Kläbo hymyili.

Kultamitalisti kuittasi tilanteen normaalina sprintin taisteluna.

– Minulla ei ole pahaa verta häntä kohtaan. Hän on hyvä jätkä, enkä ole lainkaan vihainen hänelle, Kläbo totesi.

– Ymmärrän, miksi hän oli vihainen. Se on osa sprinttiä ja Norjassa meidän pitää ottaa tämä huonona merkkinä, että hän on vihainen. Se tarkoittaa, että hän on kunnossa ja haluaa mennä kovaa. Venäjällä se otetaan varmasti hyvänä merkkinä ja uskon, että hän on nopea lauantain yhdistelmäkisassa, Kläbo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat