Jari Isometsä tuomitsee maalialueella riehumisen vuoksi hylätyksi tulleen Sergei Ustjugovin käytöksen – ”Se oli tiukka kannanotto”

Hiihtotähti Sergei Ustjugovin MM-kisat käynnistyivät kyseenalaisesti, kun venäläistähti joutui kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hylkäämäksi hänen tönäistyään Johannes Hösflot Kläboa sprinttikisan välierien yhteydessä.

Ustjugov suivaantui, kun Kläbo leikkasi röyhkeästi venäläisen hiihtolinjalle välierässä. Ustjugov tönäisi norjalaista jo hiihtoladulla tilanteen yhteydessä, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt venäläiselle, sillä Ustjugov tuuppasi Kläboa voimakkaasti maalialueella.

Venäläinen jäi omassa välierässään jatkopaikkojen ulkopuolelle, joten finaalipaikka jäi vain haaveeksi. Pettymys huipentui hetkeä myöhemmin, kun FIS päätti hylätä Ustjugovin Kläboon kohdistuneiden tempaustensa johdosta. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä tuomitsee venäläisen käytöksen täysin ja pitää FIS:n ratkaisua jämäkkänä kannanottona.

– Päätös oli ihan oikea. Kyllähän tietysti jollakin tavalla pientä väriäkin on kiva nähdä kisoissa, mutta eihän toisen koskemattomuutta saa loukata. Siinä mielessä Ustjugovin hylkääminen oli oikea päätös, Isometsä toteaa Tulosruudussa.

– Se oli tiukka kannanotto myös FIS:ltä. Jos tällaista tapahtuu, aina hylätään, Isometsä jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat