Mainos

Venäjän hallitus ei yllättänyt

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin on uusinut hallituksensa. Hän nimitti odotetusti ministereiksi talousuudistajia.

Hallituslistaa ei julkistettu, mutta pääministeri ilmoitti kahdesta uudesta nimityksestä. Entinen talousministeri Jevgeni Jasin on nimitetty salkuttomaksi ministeriksi, ja ensimmäiseksi apulaisvaltiovarainministeriksi on nimitetty Aleksei Kudrin.

Jasin on taloustieteen professori, joka on esittänyt merkittävää osaa maan talousuudistuksissa. Hänen oli odotettu jäävän hallitukseen vaikutusvaltaisena taustahahmona. Tshernomyrdinin mukaan Jasinin vastuulle tulevat talouskysymykset, mukaanlukien hallituksen ohjelmien suunnittelu ja niiden analysointi.

Aleksei Kudrin puolestaan on aiemmin tässä kuussa ensimmäiseksi varapääministeriksi nimitetyn Anatoli Tshubaisin miehiä.

Hallitus aikookin keskittyä talousuudistusten jatkamiseen ja verotulojen keräämiseen. Tshernomyrdin sanoi, että hallitus aikoo pikapuolin alkaa maksaa 50 miljardin palkkarästejä, ainakin osittain.

Venäjän tuoreella hallituksella on edessään pikainen paluu arkeen.

Huomenna 20 miljoonaa ihmistä aikoo lakkoilla tai osoittaa muuten mieltään palkkarästien ja maan surkean taloustilanteen takia.
(MTV3-STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.