Mainos

Venäjän duuma hyväksyi armahduslain

Venäjän parlamentin alahuone duuma on hyväksynyt yksimielisesti lakialoitteen, joka armahtaa kymmeniätuhansia vankeja.

Lakiehdotus koskee muun muassa sotaveteraaneja, raskaana olevia naisia, vanhuksia, invalideja ja henkilöitä, jotka on tuomittu muista kuin väkivaltarikoksista.
Oikeusministeri Pavel Krasheninnikov sanoi aikaisemmin tässä kuussa, että uusi laki koskisi jopa 100 000:ta vankia ja rikoksesta epäiltyä. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, kuinka monta ihmistä laki todella vapauttaisi, sillä monet lain piiriin kuuluvista henkilöistä ovat saaneet ehdollisen rangaistuksen tai ovat tutkimuksien ajan vapaalla jalalla.

Krasheninnikov sanoi, että vankilasta vapautettujen joukossa olisi 3500 veteraania ja invalidia, 2000 nuorta, 11 000 naista ja 13 000 ensimmäistä tuomiotaan istuvaa vankia. Hän sanoi, että vapautettavat vangit eivät vaaranna yleistä turvallisuutta.
Venäjä on yrittänyt vähentää vankien määrää täpötäysissä, askeettisissa vankiloissa, jotka kärsivät myös taloudellisista vaikeuksista. Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kuvailleet Venäjän vankilaoloja "kidutukseksi".

Venäläiset ihmisoikeustaistelijat ovat sanoneet Venäjän kovan rangaistusjärjestelmän aiheuttavan sen, että hyvin monilla ihmisillä on vankilakokemus takanaan, mikä puolestaan lisää rikollisuutta ja väkivaltaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.