Mainos

Venäjän autositoumus saatava maksutta

Suomesta Venäjälle aikovalla autoilijalla on oikeus saada halutessaan autositoumuskaavake maksutta. Luoteis-Venäjän tullipiirin päällikkö Vladimir Shamahov vahvisti tämän toisen valtiovarainministerin Jouko Skinnarin (sd.) kanssa Pietarissa tänään käymissään keskusteluissa.

Venäjän tullin vaatimasta autositoumuskaavakkeesta ryhdyttiin hiljattain perimään 25 ruplan eli 25 markan maksua Vaalimaan ja Nuijamaan vastaisilla raja-asemilla.
-Ongelma on ollut siinä, että Niko Trade Oy on eräiden väitteiden mukaan ottanut 25 markkaa kaavakkeesta, Skinnari kertoi Pietarissa tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Aiemmin Venäjän tullille on kelvannut maksuton kaavake, jonka autoilija on voinut täyttää itse. Monistettuja kaavakkeita on ollut jaossa Suomen raja-asemilla.

Shamahov oli vakuuttanut Skinnarille, että autositoumuskaavakkeen voivat saada maksutta ne kävijät, jotka eivät jää autoineen Venäjälle puolta vuotta pidemmäksi ajaksi. Autositoumuskaavakkeella varmistetaan se, että Venäjälle tullaamatta vietyä autoa ei myydä rajan takana. Maksullisten kaavakkeiden kauppa alkoi aiemmin Värtsilässä. Siellä maksuttoman kaavakkeen kanssa tulliin pyrkivät autoilijat voivat käytännössä joutua odottamaan tuntikaupalla pääsyä tullitarkastukseen, vaikka Karjalan syyttäjänvirasto on todennut maksullisen kaavakkeen vaatimisen lakiin perustumattomaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.